Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Yarın kurultay kararı al, sana şeref sözü siyaseti bırakıyorum
Yayın Tarihi: 27.05.2026 - 10:22 | Güncelleme Tarihi: 27.05.2026 - 10:29
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında, "Bir tek onu affetmeyeceğim" sözüne yanıt verdi. Başarır, "Senden 30 yaş küçüğüm. Ama ben koltuğumu bırakıyorum. Yarın kurultay kararı alıyorsan siyaseti de bırakıyorum. Şeref sözü Kemal Bey, şeref sözü. Yarın kurultay kararı al, Ali Mahir Tarsus'a evine dönüyor, gelmemek üzere" ifadelerini kullandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
CHP'de mutlak butlan kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına iade edilmesi sonrası parti adeta ikiye ayrıldı.
Ali Mahir Başarır'ın olaylı tahliye sırasında CHP Genel Merkezinin önünde Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Yıllarca kendisiyle omuz omuza yürüdüğü arkadaşlarını dövdürecekse, öldürtecekse Allah onun belasını versin. Bu millet onu affetmeyecek. Tarih onu affetmeyecek" demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelere büyük tepki gösterdiği öğrenilmiş ve Başarır'ı geri dönüşü olmaksızın CHP'den ihraç edilmesi için çalışmaların başlatılacağını ve "Bir tek onu affetmeyeceğim" dediği aktarılmıştı.
Başarır da Kılıçdaroğlu'nun "affetmeyeceğim" ifadesine yanıt verdi.
"YARIN KURULTAY KARARI AL, ŞEREF SÖZÜ SİYASETİ BIRAKIYORUM"
Mersin'in Tarsus ilçesinde partisinin il başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma töreninde Kılıçdaroğlu'na seslenen Başarır şunları söyledi:
"Bir tek beni affetmiyormuş. Bakın ben 50 yaşındayım. Kemal Bey 80 yaşında. Buradan, memleketimden, doğup büyüdüğüm topraklardan bir çağrım var. Madem beni affedemiyorsun, madem beni istemiyorsun. Bir teklifim var. Ben sana göre daha gencim, 30 yaş daha küçüğüm. Ama ben koltuğumu bırakıyorum. Yarın kurultay kararı alıyorsan siyaseti de bırakıyorum. Şeref sözü Kemal Bey, şeref sözü. Evime, çocuklarıma, eşime giderim, onlara sarılırım. Yarın kurultay kararı al, Ali Mahir Tarsus'a evine dönüyor, gelmemek üzere."
"İNEK HIRSIZI OSMAN'I AFFETTİN DE BENİ Mİ AFFEDEMİYORSUN"
Başarır, "Ali Mahir Başarır ihraç edilecekmiş. Tek o ihraç edilecekmiş. Kemal Bey, affedemiyormuş'. Kemal Bey, Çubuk’ta sana yumruk atan inek hırsızı Osman’ı affettin de beni mi affedemiyorsun. Partime, bu yuvaya tezek diyen Recep Tayyip Erdoğan, bizim şerefimize dil uzatan Erdoğan ile davalarınızdan karşılıklı feragat etmişsiniz. Aylardır, yıllardır hakkında icra gelmiyor. Nereden biliyorum? Kemal Bey’in icra dosyalarını biz maaşımızdan ödüyorduk. Partine tezek diyen Recep Tayyip Erdoğan’ı affettin de beni mi affedemiyorsun. Ben size hakaret etmedim, etmem. Ama bilin ki bu millete ve 2 milyon üyemize en büyük hakaret sarayın mahkeme ilamıyla orada oturmanızdır. Bizim için koltukların önemi yok" ifadelerini kullandı.