SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! 1 askerimiz şehit oldu

Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! 1 askerimiz şehit oldu

15 Nisan 2021 Perşembe - 03:27




Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine düzenlenen füze ile saldırısında 1 askerimiz şehit oldu, bir sivil yaralandı. Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye SİHA göndererek gerekli tedbirleri aldı.





Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

3 ROKET ATILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Başika üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlendiği belirtildi. Atılan üç roketten birinin üs bölgesine, diğer ikisinin ise köye düştüğü bildirilen açıklamada, saldırıda bir askerin şehit olduğu, köyde yaşayan bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

SALDIRI SONRASI SİHALAR GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada, saldırı sonrası bölgede bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin derhal alındığı vurgulanarak, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.


Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

SALDIRI ERBİL HAVALİMANININ VURULMASININ ARDINDAN GERÇEKLEŞTİ

Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Peş peşe gelen saldırıların ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile telefonda görüştü. Görüşmede Erbil Uluslararası Havalimanı'na ve Başika'daki Türk askeri üssüne düzenlenen saldırılar ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani, Erbil ve Başika'da yaşanan saldırılar hakkında bilgi verdi; Sayın Bakanımıza başsağlığı dileklerini iletti" denildi.


"BEDEL MİSLİYLE ÖDETİLECEK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine bu gece yapılan roketli saldırıda şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlara gereken bedel misliyle ödetilecektir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin güvenliğine dönük tehditleri önlemek için Irak içinde bulunmaktadır. Vatan savunmasını yüksek bir şuur ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Şehitlerimize rahmet olsun. Yapılan hiçbir saldırıyı cevapsız ve bedelsiz bırakmayacağız" ifadelerini kaydetti. Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

FAHRETTİN ALTUN'DAN ŞEHİT ASKER İÇİN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Irak'ın kuzeyine düzenlenen roketli saldırıda şehit olan asker için, "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu bir kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından şehit asker için yaptığı paylaşımda "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesi'ne, hain teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını ali eylesin" dedi.

Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var
Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap