SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başkanlık sistemi, huzur içinde olmaz ise!..

Başkanlık sistemi, huzur içinde olmaz ise!..

20 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:22








Başkanlık sistemi, huzur içinde olmaz ise!.. 

Başkanlık sistemi için ne talep ediliyor, ne deniyor?

-"400 milletvekilini verin, bu iş huzur içinde çözülsün."

Verilmez ise ne olacak?

*


Tarihi "tekürrür" sananlar için yorumsuz bir hatırlatma:

*

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın; Refah Partisi Genel Başkanı iken 13 Nisan 1994'de meclis grubunda yaptığı konuşma:

-"RP iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak? Kanlı mı olacak, kansız mı olacak?"

*


O ki, "Nasıl olacak?" sorularına cevap arıyoruz, kafalarını belden yukarıya çıkaramadıkları için cümle alemi kendileri gibi sanıp, ‘belden aşağı vuran’ zavallıların son olarak Meral Akşener için ortaya attıkları iftira, kelimenin tam anlamıyla bir ‘Namus Meselesi’dir.

Bu mesele nasıl hal olacak?

Meral Akşener; "Doğduklarına pişman olacaklar" diyor.

Öyle veya böyle!..

*


Ve tür hesapların nasıl ve ne zaman kesilebileceği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 18 Mayıs'ta Star TV'den beyan edildi:

-"Bakın Türk toplumunun istememesine rağmen geleneklerinde oluşmuş olan kan davaları vardır. Ve bu kan davalarının özü; tarla, bağ, bahçenin ötesinde namusa dayalıdır. Tekrar Türkiye'de namusa dayalı kan davalarını yaygınlaştırmaya kalkmak, kimseye fayda getirmez. Herkes ayağını denk alsın. Kimseye nasıl iftira edeceklerse, bu iftiranın bir gün hesabının kendisinden mutlaka sorulacağını unutmasınlar.”

SABAH'IN PARALEL (!) MANŞETİ..

Son 2 yıldır manşetlerinin neredeyse tamamı "paralel" üzerine atılmış Sabah Gazetesi, 17 Mayıs 2015 Pazar günü öyle bir başlıkla çıktı ki; adeta ‘Gelinim sana diyorum, kızım sen işit’ türünden idi.

Ama, cümle aleme farklı bir yerleri de hatırlattıklarının farkında mıydılar? Değil miydiler? Anlamak gerçekten zordu.


Çünkü attıkları "Gülen'in Sarayına Her Gün 100 Bin dolar" başlıklı manşet her ne kadar ABD-Pensilvanya ile ilgili olsa da, kahir çoğunluğun aklına Ankara'yı da getirmedi değil.

Hem de; şıracı ile bozacı hesabıyla, "Birbirine paralel" dedirterek.

DEMİRTAŞ'IN SORUSU..

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben bir Müslümanım. Soruyorum: Bir Müslüman'a 'Dinsiz, kâfir' demek günah mı, değil mi?

Demirtaş’ın sorusu, “kaldırılsın" dediği Diyanet'in Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e.


Aslında, Demirtaş'ın sorusu o kadar basit ki; Diyanet İşleri Başkanı'ndan cevap beklemeye gerek var mı?

Size göre?

OSMAN BÖLÜKBAŞI'DAN NASİHAT..

1950'li yılların Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi Genel Başkanı Osman Bölükbaşı kürsüde konuşurken halkla bütünleşir, halkı da içine katarak sohbet eder gibi nutuk atar, nasihat ederdi.

İşte bunlardan biri:

-"Koltuğunun altında haç taşıyan fakat hacı görünmeye çalışan, ‘gavur’ diye öldürüp, ‘şehit’ diye namaz kıldıran siyasetçilerden sakınılmalıdır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap