SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bayrak yarıya kim için indi, ya da inmedi?

Bayrak yarıya kim için indi, ya da inmedi?

07 Mart 2015 Cumartesi - 09:59








"Bayrak kim için yarıya iner?" diye bir kenara not etmişiz. Bayrak dediğin bizim için tektir; o da Türk bayrağıdır. * Malatya'da düşen 2 jette şehit olan 4, Konya'dakinde 2 pilot ile Afganistan'da canlı bombayla şehit edilen askerimiz, bir de Süleyman Şah Türbesi'ni naklederken elim bir kazaya kurban verdiğimiz Maçkalı hemşerimiz, askerimiz için, o bayrak neden yarıya inmedi, indirilmedi? * Şu sorunun Müslüman Türk milletine mensup olanlar için cevabı makul ve mantıklı cevabı var mıdır? "Suudi'nin yaşını başını almış, sıraya göre eceli geldiği için hesap vermeye ahrete intikal etmiş kralı için Türk bayrağı bir günlüğüne yarıya indirildi de; uğruna can verdikleri bayrak için şehit olan vatanın has evlatları için neden indirilmedi?"

HERKES O'NU OKUYOR

Her gün 1-2 kitapla buluşuyoruz. Kimisini kendim en güzel gezinti yerlerinden kitaplar arasında dolaşırken alıyorum. Kimisini de başkaları getiriyor. Son gelenler ise Zaman Gazetesi'nden meslektaşlarımızın hediye ettiği "Herkes O'nu okuyor" projesi kapsamındaki 7'den 70'e göre kaleme alınmış 4 ayrı kitap. Şimdilik, serinin 4'üncü kitabı olan "SULH PEYGAMBERİ"nden bir cümleyi paylaşıp, detayı kitapları tam olarak okuduktan sonraya bırakalım. "Peygamber Efendimizin emir ve tavsiyelerini en ince ayrıntısına kadar yerine getirmeye çalışan sahabiler, ortamı daha da germemek için çok dikkatli hareket ediyorlardı." Sayfa 51 * Kıssadan hisse; bugünkü siyasiler ve onlarla kayıtsız şartsız biat edenler, sahabilerin tam tersini yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı?

YALAN İLE HARAMIN GİDİŞATI!..

Çok doğru olduğu için, çok sevdiğimiz bir atasözü idi: "Çok söz (laf) yalansız, çok mal (para) haramsız olmaz." * Görünen ve anlaşılan o ki; bu toplum bu doğruyu atasözü olmaktan çıkardı, çıkaracak!.. Gidişat o yönde... TEMEL ile DURSUN... Temel karşılaştığı Dursun'a şöyle der: "Baksana ne hale geldik! Güç ile birleşen para her türlü fenalığa kapıyı açıyor. Bu sorunu nasıl halledeceğiz?" Dursun'un cevabı: "Sorun vicdan meselesidir. Ancak orada çözülür. Herkes başını vicdan yastığına koysun. Çünkü, temiz bir vicdan kadar yumuşak bir yastık yoktur."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap