A+ A-
Yorum
10

Biden'dan flaş hamle! Binlerce asker gönderiyor

Yayın Tarihi: 02.02.2022 - 18:52 | Güncelleme Tarihi: 02.02.2022 - 18:51
ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine 3 bin asker gönderilmesini onayladığı iddia edilmişti. Bu iddiadan çok kısa süre sonra ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, 2 bini Polonya ve Almanya'ya, bini Romanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin ABD askeri gönderileceğini doğruladı.

Pentagon, 1000'i Romanya'ya, 2 bini ise Polonya ve Almanya'ya olmak üzere Doğu Avrupa'ya 3 bin asker kaydırılacağını açıkladı. Pentagon, Avrupa'ya sevk edilecek birliklerin geçici süreliğine görev yapacağını ve Ukrayna'da olası bir çatışmaya katılmayacaklarını bildirdi.

BIDEN ONAYLADI

Adı açıklanmayan ABD'li bir yetkilinin, The Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, "önümüzdeki günlerde" Doğu Avrupa'ya 3 bin ABD askeri konuşlandırılmasını onayladı. 2 bin asker bu hafta Polonya ve Almanya'ya gönderilecek. Bin asker ise Romanya'ya sevk edilecek. Biden, 28 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada yakın zamanda Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine asker gönderileceğini ifade etmişti.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler