SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu anayasal bir darbedir

Bu anayasal bir darbedir

02 Nisan 2015 Perşembe - 11:03




MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ahmet Ömeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Anayasa’ya aykırı hareket etmekle suçladı, iktidara yönelik sert sözler ku





MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ahmet Ömeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda siyaset yaptığını iddia etti. Ömeroğlu, "Ülkemizin bulunduğu durum ve cereyan eden olaylar hepimizin gözü önünde oluyor. Bağımsızlığa, yeminine ve anayasaya sadık kalmayan bir cumhurbaşkanı meydanlarda açıkça siyaset yapıyor. Düne kadar ayaklar altına aldığı milliyetçileri bugün etrafına toplamak için çırpınıyor. Seçim için destek istiyor. Sarayında milletin parasını, garip gurebanın ve yetimin hakkını onbinlerce kişiye yemekler vererek harcıyor. Siyaset yapıyor, her gün anketler yaptırıp sonuçlarına göre meydanlarda konuşuyor. Muhalefet partilerine ve liderlerine küfrediyor. Merkez Bankasıyla ilgili gelişigüzel açıklamalar yapıp, hazinemizi milyarlarca dolar zarara uğratıyor. Hırsızlıkların gizlenmesi için kolluk kuvvetleri değiştiriliyor. Hakimler ve savcılar görevden alınıyor. Meydanlarda, bağımsız olması gereken hukuk sistemimize müdahale ediliyor. Ülkemiz hızla diktatörlüğe doğru kaydırılıyor. Bu anayasal bir darbedir. Bütün bunlara müsaade edecek miyiz" diye konuştu. Ömeroğlu’nun açıklamalarından pasajlar şöyle

Pazarlık ruhlarına işledi

“Mevcut başbakan etkisiz ve yetkisiz bir şekilde ortalıkta dolanıyor, yalan söylüyor. 2007 genel  seçimleri öncesinde yapılan anketlerde AKP oyunun yüzde 33’lerde olduğunu gören hükümet 27 Nisan muhtırasını verdirip oyunu yüzde 47’lere çıkardı. Şimdi de ‘bunu muhalefet yaptı’ diye konuşuyor. Teröristlerle pazarlık ruhlarına işlemiş. Sonra da ‘yapan şerefsizdir, alçaktır’ diyorlar. Güneydoğu illerimizde emniyet güçlerimiz sokağa çıkamaz hale getirilmiş. Terör örgütü devlet memurlarını yargılıyor. Her gün askerlerimize taciz ateşi açılıyor. Süleyman Şah Türbesi’ni PYD bayraklarının gölgesine taşıdılar. Türbenin güvenliğini PYD sağlar olmuş. ‘Analar ağlamasın’ diyerek ülke bütünlüğümüz bozulmuş, mili birlik ve beraberliğimiz yerle bir edilmiş. Unutmayınız ki, ülkesi için anası ağlamayan bir milletin anaları Irak’taki analar gibi olur.”

Sorunlara ortak çözüm

“Türk milleti, ülkesiyle ve milletiyle bir bütündür, bölünemez. Kürtler kardeşlerimizdir. Onların sorunları varsa beraber çözeceğiz. Hepimizin, her bölgemizin sorunu vardır. Bu sorunları çözmek MHP’nin boynunun borcudur. Bu borcu ödeyeceğiz. Bölgemiz sorunlar yumağının içinde. İşsizlik ülke genelinin iki katına ulaşmış. Tarım insanımıza yetmiyor. Yapılan yatırımların tamamı ranta dönük. Sanayide bir çivi çakılmamış, turizm önemsenmemiş, eğitim yerlerde sürünüyor, sağlıkta parasız sonuç almak mümkün değil. Fakir fukara kardeşlerimize sadaka şeklinde yardımlar veriliyor. Bütün bunlar sorumluluk düzeyinde olan bizleri ve halkımızı rencide ediyor.”


Hizmetkar olmak için

"Durumdan vazife çıkaran bir kardeşiniz olarak yetiştiğim, havasını soluduğum, suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim bu topraklara ve insanımıza hizmetkar olmak için siyasete girdim. 30 yıldır Trabzon’da çocuk hekimliği yapıyorum. Başhekimlik, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeliği, iki dönem Trabzon Tabip Odası Başkanlığı yaptım. MHP Ortahisar İlçe Teşkilatımızın üyesi olmaktan onur duyuyorum. Şimdi de birikimlerimi, siyasi tecrübemi, temsil yeteneğimi siz değerli kardeşlerimin emrine sunuyorum. Bütün Trabzonluların bana ve diğer aday adayı kardeşlerime sahip çıkacağına inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap