SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu pazar seçim olsa anketinin sonuçları açıklandı!

Bu pazar seçim olsa anketinin sonuçları açıklandı!

21 Temmuz 2024 Pazar - 09:16




ASAL Araştırma tarafından yapılan bu pazar seçim olsa anketinin sonuçları açıklandı.





CHP'nin büyük bir zaferiyle sonuçlanan ve AK Parti'nin ilk kaybettiği seçim olarak kayıtlara geçen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan erken seçim tartışmaları tüm hızıyla sürerken kamuoyu araştırma şirketleri de peş peşe genel seçim anketi sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

Asal Araştırma tarafından 10-17 Temmuz tarihleri arasında 26 ilde yapılan "bu pazar milletvekili seçimi olsa" anketinin sonuçları açıklandı.

Asal Araştırma'nın kamuoyu araştırması 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde NUTS-2 sistemine göre; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak dahil 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapıldı.

Kararsızların dağıtılmasıyla beraber CHP yüzde 33,2 ile ilk sırada yer alırken AK Parti 1,7 puan farkla yüzde 31,5'le ikinci sırada kendine yer buldu. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP yüzde 9,5 ile üçüncü DEM Parti ise yüzde 9,1 ile dördüncü sırada yer aldı.

Oyların partilere dağılımı şu şekilde;


▪️ CHP:%33.2
▪️ AK Parti:%31.5
▪️ MHP:%9.5
▪️ DEM Parti:%9.1
▪️ İYİ Parti:%4.7
▪️ Yeniden Refah:%4.3
▪️ Zafer Partisi:%3.5
▪️ Türkiye İşçi Partisi:%1.0
▪️ Diğer:%3.2

Bu sonuçlarla ASAL Araştırma'nın yayınladığı anket grafiği de şöyle oluştu:

ASAL Araştırma tarafından yapılan bu pazar seçim olsa anketinin sonuçları açıklandı.

HABER MERKEZİ
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap