SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bugünü, dünden anlamayanlar için...

Bugünü, dünden anlamayanlar için...

28 Eylül 2017 Perşembe - 10:00








Ben 40 yıldır biliyorum, neredeyse 20 yıldan beri de yazıyorum. 1870’lerde başlatılan, 1920’lerde Sevr adı altında kağıtlara kaydedilen, 1970’li yıllarda Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile içine girecek kadar Türkiye’ye de yutturulan, Büyük İsrail Devleti Projesi’nin ön adımıdır Kürdistan hesabı... Ama, gerçeği görme yerine sadece lâf etmeyi tercih edip, iyi becerenlerin anlamalarını bir türlü temin edemedik. Hem de, “Anlamak istemeye anlatmak kadar zor bir iş yoktur” gerçeğini bilmemize rağmen! Onun içindir onlara, yani anlamayan, ya da başka küçük hesaplar için anlamak isteyenlere kendilerinden saydıklarının tespitleri, sözleri ve yazıları ile seslenip, “Alın size, sizden gerçek” demek. * Bugün de onu yapacağım. Trabzonlu meslektaşımız Yenişafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül’ün 25 Eylül 2107’de kaleme aldığı, “Bu yazıyı okuyup, bir kenara koyun” başlıklı yazısından sadece bir paragraf: “Mesut Barzani’ye bugün yaptırılan referandumun bir adım sonrası Suriye’nin kuzeyinde de aynı senaryonun sahnelenmesi olacaktır. Referandumla Irak’ın kuzeyinde oluşturulan harita Suriye topraklarına uzanacak, ikinci adımda orada aynı oyun tezgâhlanacaktır. Bu iki bölgede oluşturulan harita çalışması, çok uzak olmayan bir gelecekte, belki birkaç yıl içinde Türkiye’de de sahnelenecektir.”

İÇERİSİ İLE DIŞARISI!

Dışarısı ile içerisini birbirine karıştırmadan, birbiriyle ilişkilendirmeden siyaset yapmayı bir becerebilsek yok mu? Zor mu be! Çok mu zor? Niye beceremiyoruz ki? Neden beceremiyoruz ki? Atalarımız, ‘sapla samanı karıştırmamayı’ becerebildiklerine göre!

BARZANİ’NİN ATEŞİ...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; “Barzani ateşle oynuyor” ifadesini duyunca, “Ankara’da kırmızı halının üzerinde yürürken de elinde ateş olmadığını mı sanıyordunuz?” diye sormak geldi içimden ama!


GERÇEĞİ GÖREMEYENLER İÇİN...

Adamın biri doktora gidip; “Midem ağrıyor” demiş. Doktor sormuş: “Bugün ne yediniz?” Cevabını vermiş hasta: “Yanık ekmek.” Doktor göz merhemi alıp adamın gözüne sürmeye kalkınca, hasta hayretle sormuş: “Aman doktor! Mide ağrısının gözle ne ilgisi var Allah aşkına?” Cevap vermiş doktor: “Olmaz olur mu? Gözün sağlam olsa yanık ekmek yer miydin?” * Kıssadan hisse, İsrail’in projelendirmesi, ABD ve müttefiklerinin desteği ile bugün başımıza belâ olan Barzani isminin geçmişine bakıp da, bugünkü tabloyu göremeyenlere ithaf olunur!

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI...

Önceki gün tartışma programlarından birinde, “Ateş çemberindeki Ortadoğu coğrafyasında insanlar değil, insanlık ölüyor” ibaresi, tarihi gerçeğin tam olmasa da acı bir ifadesidir. Ancak ve ancak bilinmesi gereken bir gerçek daha var ki, bu coğrafyanın güç olarak merkezindeki bu millet, yani Halide Edip Adıvar’a “Türk’ün Ateşle İmtihanı”nı yazdıranlar, sonuçta o ateşi tutuşturan, harlayan Nemrut’ları öyle veya böyle tarih sahnesinden silmiştir. Bu kez de öyle veya böyle, kısa ya da uzun sürede silecektir. Bu hep böyle olmuştur. Bundan sonra da aynısı olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki, bu kadar yanılgılara düşmeyelim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap