SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bunu kabul etmek mümkün değil!

Bunu kabul etmek mümkün değil!

15 Ocak 2017 Pazar - 09:00








Sosyal medyada Beşikdüzü ilçemizde yaşanan bir görüntü insanlığı yakından ilgilendirmektedir. Belediyenin, topluma zarar olmayan köpekleri öldürdüğüne dair haberlere gerçekten inanmak zor. Eğer bu olayın aslı var ise tüm sorumluları kınıyorum. Yardıma muhtaç ve dertlerini sizlere anlatamayan bu canlılara kasıt mı var acaba? Kul hakkından daha önemli olan hayvan hakları, bu vahşeti yaşatanların bilgisi dahilinde mi?

Evet, şehir içinde başı boş köpekler kente çirkin görüntü verebilir. Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığının hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliğinde belediyelere önemli görevler veriyor. Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpek ve kedilerin sahipsiz hayvanların bakımı, aşılanması ve kayıtlarda tutularak kısırlaştırılmaları yapılarak doğal ortamlarına  bırakılması gerekmektedir. Yine adı geçen bakanlığın talimatına göre geçici bakımevlerinde tüm bakımları veterinerler tarafından yapılarak belediyeler sorumluluğunda kontrol altına alınmalarını istemektedir.

Tabii ki özet halinde yazdığımız bakanlık talimatı belediyelere büyük sorumluluk yüklemektedir. Yasalar dahi hayvanları korumaya çalışırken, bu vahşet görüntüler nerede olursa olsun insanlık adına utanıyorum. Bir de bu olayın dini boyutunu araştırmaya kalkarsak, en azından yöredeki din adamlarının fetvalarına kulağınız tıkalı kalır mı bilemem. Ama bildiğim tek şey Yaradan'a nasıl hesap vereceğinizdir. İnsanlığın kabul edemeyeceği bu görüntülere neden olanları şiddetle kınarken, hukuk birimlerini göreve davet ediyorum. İfade ettiğimiz gibi bu insanlık ayıbı nerede yapılırsa yapılsın bizim için önemi vardır. Ancak, sosyal medyada Beşikdüzü ismi bizleri çok yaraladı.

Görüştüğümüz bazı duyarlı insanlar her ay belli bir aidat vererek hayvan barınağı yapılmasından yana olduklarını ifade ettiler. Şimdi Beşikdüzü Belediye Başkanına soruyorum: Beşikdüzü’nde yaşanan bu olayın doğruluk payı nedir? Böylesine insanlığın kabul edemeyeceği bir olay oldu ise sizlerin bilgisinde mi yapıldı? Şayet bilginizde gerçekleşmişse sizlerde Allah korkusu yok mu? O videoyu izlediğiniz zaman vicdanınız acımadı mı?

Sayın Başkan; Beşikdüzü’nde halkımız, nasıl bir çalışma içine girdiğinizi bilmezken üç beş tane sokak hayvanına bakımevi yaptıramadınız mı? Eseriniz olan denizden geçen yolun, sahildeki ender yerlerden biri olan Beşikdüzü’ne verdiği zararı hep beraber yaşadık. O zamanki timsah gözyaşlarını sokak hayvanların ölümünde de dökebildiniz mi? Şayet döktüyseniz bu vahşeti yapanları da bulmak sizlerin görevidir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap