SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyük günahlar hep insanlık adına işleniyor

Büyük günahlar hep insanlık adına işleniyor

16 Kasım 2015 Pazartesi - 09:51








Terörün yol açtığı 129 can kaybından sonra Fransız idarecileri ‘oylarımız üç-beş puan arttı’ diye ne kadar sevindiler bilemeyiz ama “G-20 toplantısı başlarken terör niye Fransa’yı vurdu?” sorusu önemlidir. Bu olayla insanlık ciddi bir seviye daha kaybetti. ‘Yeni sıkıntılar kapıda’ denebilir. Biraz tarih bilenler; Fransa’nın Irak coğrafyasında değil, Suriye’de gözü olduğunu, bu ülkeyi ‘Fransız malı’ gibi gördüğünü iyi bilirler. İngilizler ise kendilerini Irak’ın sahibi gibi görürler. Menfaat sağlamak için; her yerde başka ülkelere zarar verip, özgürlük şampiyonluğu yapmak batılıların ana politikalarıdır. Fransa’nın sömürgelerinde yaptığı katliamları ve en son Libya’da giriştiği bombardıman hafızalardadır. Yalnız bu mu? Afrika’nın 60 ülkesinin tamamında yaptıklarını anlamak için okurlarıma Sayın İbrahim Okur’un “Afrika; Zengin ama Yoksul” isimli kitabını özellikle tavsiye ediyorum. Bunların yaptıkları bitmez ki...

Fransa Cumhurbaşkanı’nın karısı çirkin suratlı bayan Mitterand vardı. Durmadan Güneydoğu Anadolu’ya gelirdi. PKK’nın söyleyemediklerini o söylerdi. PKK’nın can dostu idi. O kadar ki, bu kadın için ‘katil Öcalan’ın sevgilisi’ lafları bile basında yer alıyordu. Fransa Esad konusuna Türkiye gibi bakmaktadır. Ülke egemenliğinin saldırıya uğradığı coğrafyalar terör örgütleri için en uygun yerleşim alanları olur. Ve bu terör örgütü gün gelir sizi de vurur. Çünkü bu tür örgütler her zaman aynı yere bağlı kalmazlar. İhtiyaçlarını karşılamak için başka ülkelerle de işbirliği yapabilirler. O zaman da sizin canınız yanar! Hatırlayalım; Türkiye Başbakanı da yakın geçmişte IŞİD için “Onlara terörist diyemeyiz, öfkeli gençlerdir” diyebilmişti! Sonra...!

IŞİD, Suriye Devleti’nin egemenlik alanını işgal ediyor. O da Müslüman geçiniyor. Birileri için bu hiç önemli görülmüyor. Esad’ı bizim sevecek halimiz yoktur. Türk düşmanıdır, insan sevgisinden mahrumdur. Fakat bu adamla düne kadar çocukça ‘kanka’ olanlar, gene çocuk gibi aniden ona düşman kesildiler. Hiç çekinmeden elin ülkesini elbirliğiyle parçalamaya giriştiler. Bizim anladığımız kadarıyla (işleyen plana göre) IŞİD’in ana görevi; eninde sonunda kurulacak (!) Kürt devletine verilecek araziyi çevre ülkelerin itiraz edemeyecekleri şekilde Kürt olmayanlardan temizlemektir. İşte o zaman IŞİD ya yok edilecek, ya da başka coğrafyalarda yeni görev alacak.

Suriye’de yapılması düşünülen kara harekatı, G-20 toplantısı, Fransa’da terör!!! İşte burada çok sayıda soru ve sıkıntı var. Bir tanesi: kara harekatı ile IŞİD’den temizlenecek arazi biz veya koalisyon geri dönünce kime kalacak? En önemli soru budur? PYD’ye mi? PKK’ya mı? Barzani’ye mi? Bize değil, birleşmiş Kürt devletine, Barzani’ye bırakılacak. Herhalde adama bunca küfrettikten sonra Esad’a da bırakmazlar! Türkiye’nin menfaati, sadece, Irak ve Suriye devletlerinin bütünlüğünü korumaktan geçer. Maalesef büyük günahları büyük başlar işliyor veya işletiyorlar. Hem de insanlık adına...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap