A+ A-
Yorum
10

Büyük zafer coşkuyla kutlanacak. 81 ilde etkinlik düzenlenecek

Yayın Tarihi: 29.08.2024 - 11:35
30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanacak.

Başkentteki programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Anıtkabir’de başlayacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki etkinliklerle sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, programlar saat 10.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Ardından, saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen tebrikat töreninde Erdoğan tebrikleri kabul edecek.

Programlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Birinci Meclis’e kadar gerçekleştirilecek geçit töreniyle devam edecek. TBMM önünde Mehteran Birliği ve Karma Bando konserleri düzenlenecek ve Türk Yıldızları gösteri yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.00’de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ne katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek büyük kutlama programında, yaklaşık 2 bin davetlinin katılımı bekleniyor. Program, saat 19.00’da Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosunun karşılama konserleriyle başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kahraman şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak

Zafer kutlamasına özel hazırlanan kısa film gösterimi ve yurt içi ve yurt dışındaki Türk birliklerinin video mesajları da programda yer alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara hitap edecek ve programın kapanışında sanatçı Ferhat Göçer ile Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası konser verecek. Konserde kahramanlık türküleri seslendirilecek.