SON DAKİKA



Haber > Gündem > Canlı yayın karıştı: Latif Şimşek ile Şaban Sevinç tartıştı

Canlı yayın karıştı: Latif Şimşek ile Şaban Sevinç tartıştı

11 Eylül 2022 Pazar - 15:07




DP'li Cemal Enginyurt'un canlı yayında darp etmesiyle gündeme gelen Latif Şimşek bu kez canlı yayında Şaban Sevinç ile tartıştı.





Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un tv100'de yayınlanan Gündeme Dair canlı yayınındaki saldırısıyla gündeme gelen gazeteci Latif Şimşek, bu kez Şaban Sevinç ile tartıştı. tv100'deki Gündeme Dair programına yeniden konuk olan Latif Şimşek ve Şaban Sevinç arasında HDP tartışması yaşandı.

Şimşek'in "HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?" sözüne Sevinç "Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok." dedi.

"HDP, PKK’NIN SİYASİ TEMSİLCİSİ Mİ DEĞİL Mİ?"

Şimşek “Biz burada bir parti olarak HDP’yi konuşmuyoruz. Zaten parti olarak kapatma davası açılmış. 2010 referandumunda parti kapatma zorlaştırıldığı için mecliste komisyon kurulması ve o komisyonun oy vermesi gerekiyor. Parti olarak bir şey söyleyen yok, başka türlü eleştiriler getirebilirsin ama ‘HDP’nin nesi var?’ dersen burada vatandaş seni vicdanen yargılar. HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?” ifadelerini kullandı.

"ÖNCE AYM KARAR VERMELİ"


Şimşek'in sözleri üzerine Sevinç “Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok. AYM yargıçları ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır’ deyip kapattığı zaman benim için de PKK’nın uzantısıdır. Ama benim şu anda benim gözlemlerim var. Kesin kanaatim yok. HDP, TBMM’de 3. büyük grup, geçtiğimiz ocak ayında HDP'ye 77 milyon TL seçim yardımı yapıldı, HDP’nin meclis başkanvekili var." dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap