SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çavuşoğlu’ndan çok konuşulacak İsrail açıklaması!

Çavuşoğlu’ndan çok konuşulacak İsrail açıklaması!

09 Şubat 2022 Çarşamba - 13:42




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlenen basın toplantısında Siyonist İsrail ile ilgili gelen sorulara ılımlı ve yumuşak sözlerle karşılık verdi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile düzenlediği ortak basın toplantısında Siyonist İsrail’le ilgili önemli ifadelerde bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un mart ayında Türkiye’ye gelmesi beklenirken Çavuşoğlu ziyaretten ilişkileri normalleştirme mesajı geldi.

Herzog’un Türkiye ziyaretiyle ilgili “Bu ziyaret karşılıklı olarak büyükelçiler atanmadan mı olacak” sorusuna cevap veren Herzog, “Neden olmasın? Karşılıklı ziyaret, ilişkileri belli bir noktaya getirmek için yapılır” ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu ayrıca Türkiye’nin belirleyeceği özel temsilcinin, sadece Herzog’un Türkiye ziyaretinin hazırlıklarını İsrail tarafıyla görüşmesi için belirleneceğini açıkladı

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la telefonda görüştü. Batı ile Rusya arasındaki Ukrayna gerilimi ele alınırken Çavuşoğlu, Blinken’ı 11-13 Mart tarihlerindeki Antalya Diplomasi Forumu’na davet etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap