A+ A-
Yorum
10

Çavuşoğlu: Yerli otomobil dünyayı ayağa kaldırdı

Yayın Tarihi: 28.12.2019 - 17:29 | Güncelleme Tarihi: 28.12.2019 - 17:28
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yerli otomobil tanıtımının ardından tüm dünyanın ayağa kalktığını belirterek, "Birçok otomobil firması bu anlamda hedeflerini öne çekmeye başladı ki 'Türkiye'den önce piyasaya girebilir miyim? diye" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'ndaki konuşmasında, Somali'deki terör saldırısında 2 Türk vatandaşının şehit olduğunu belirterek, "Somali'deki terör saldırısında 80'den fazla şehit var. Orada çalışan 2 vatandaşımız da şehit oldu. Ailelerini aradık. Somali'ye doktorlarımızı ve uçaklarımızı gönderiyoruz. Orada 2 hastanemiz var. Uçaklar yola çıkmak üzere, önce orada tedavi olacak. İhtiyaç olanları Türkiye'ye getireceğiz. Terörün her türlüsü ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Somalili kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.
 

"AVRUPA BUNU KONUŞUYOR"
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerli otomobile ilişkin yaptığı değerlendirmede "Dün tanıtımını yaptığımız yerli ve mili otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Avrupa bunu konuşuyor" ifadelerini kullandı. Birçok yabancı firmanın hedeflerini öne çekmeye başladığını belirten Çavuşoğlu bu firmaların Türkiye'den önce elektrikli otomobil pazarına girmek istediğini belirtti. 
 
Berlin merkezli Tagesspiegel gazetesinde Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in daha önce 2025 yılı olarak açıklanan 1 milyon elektrikli araç üretimi hedefine 2023'de ulaşacağı bilgisine de yer verdiği belirtilmişti.
Muhabir/Editör:Erol Taşkın