A+ A-
Yorum
10

CHP il başkanını seçti!

Yayın Tarihi: 26.12.2015 - 12:00 | Güncelleme Tarihi: 26.12.2015 - 17:45
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gerçekleşen il başkanlığı seçimini 16 oy farkla Turgay Güngör kazandı. Güngör'ün listesi 159 oy alırken, Güzide Uzun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanını seçti. Delegeler oy çoğunluğu ile Turgay Güngör il başkan olarak belirledi. İl başkanlığı seçimini 16 oy farkla Turgay Güngör kazandı. Güngör'ün listesi 159 oy alırken, Güzide Uzun'un listesi 143 oyda kaldı.

56_9

İşte yeni yönetim kurulu:

Turgay Güngör, Celal Akaç, Arif Hacı Atalay, Özer Ezgi Aydın, Aylin Ezgi Özer, Mustafa Bak, Haluk Batmaz, Sebahattin Bayrak, Can İhsan Bozbaş, Vahap Bulut, Tuncay Çergel, Fikriye Eskici, Semra Halkevi, Mustafa Kul, Handan Menteşoğlu, Bülent Özay, Tekin Sağır, Nazlı Ceren Saraç, Tuncay Saral, Ali Sekban, Arslan Şen, Zerrin Yavuz.

Güzide Uzun’un listesi ise şöyleydi: 

Taner Akyüz, Zafer Baki, Turgay Bayraktar, Hande Burma, Şahin Dilber, Öner Hacısalihoğlu, Ömer Kara, Semra Kara, Yılmaz Kolbaş, Erkan Kurt, Suat Fatih Oyman, Görkem Gökkaya Özbayrak, Jale Saraç, Reşit Saral, Mustafa Şişman, Enver Toklu, Umut Topal, Gülşah Töngöl, Leyla Usta, Hakan Vural.

57_1

ADAYLAR OYLAMA ÖNCESİ NELER DEDİ?

TURGAY GÜNGÖR

Turgay Güngör, “Gücümüzü birlikteliğimizden alacağız. CHP’ye çok ihtiyacımız var. Türkiye’nin geldiği ağır karanlık tablo ortadır. Bu karanlık tablodan beraber çıkacağız. Bu süreçten güçlenerek çıkacak partimiz bu ülkenin umudu olacaktır. Seçildiğimizde barışçı dil kullanacağız. Kimseyi küstürmeyeceğiz ve kadromuza yeni kadrolar ekleyeceğiz. Ülkemizde bu kadar sorun varken partimizin ilimizde alınan başarısızlık bizi üzmektedir. Onun için bu yönetime talip olduk. Trabzon’da son iki seçimlerde 1 milletvekili çıkardık. Trabzon’da niye ikinci üçüncü milletvekili çıkaramıyoruz. Bunun için çok çalışacağız. Maçka ve Beşikdüzü belediyelerini kaybettik bunları yeniden kazanmalıyız. Rant için çalışan AKP’li belediyeleri kazanırken bizim dürüst başkanlarımız niye kaybetti. CHP’nin başarısı için bütün birlik ve beraberlikle çalışacağız. Sizlerin desteği olursa biz bunu başaracağız. Milletvekili adayları için hakim huzurunda önseçimle seçilmesi için müccdele edeceğiz. Eğer bunu başaramazsak o koltukları terk edeceğiz” diye konuştu.

GÜZİDE UZUN

Güzide Uzun ise, “Trabzon kredi batağında ilk sıralardadır. İşsizlik hat safhadadır. AKP ülkemizi terör çemberine çevirerek emperyalizm jandarmalığı yapılmaktadır. Bu gidişe CHP dur diyecektir. Atamazın ‘Yurtta Barış, cihanda barış’ temel görüşümüzdür. Temel ilkelerimizden kopmadan yeni yapılanmaya gitmek zorundayız. Trabzon’un her sorununu masaya yatıracağız. Belediye meclis üyelilerimiz bizim temsil gücümüzdür. Vereceğiniz destek enerji kaynağımız olacaktır. Birlikte beraber olmak şiarımızdır. Şimdi çocuk ayağa kalktı yürüyecektir ve kadın ayağa kalkmıştır. Belediye seçimlerinde başka partilere payanda olmayacağız. AKP ülkemizi iç savaşa getirmiştir dur diyecek olan CHP’dir." ifadelerini kullandı.