A+ A-
Yorum
10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar

Yayın Tarihi: 14.09.2024 - 20:15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet olarak son iki asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar" açıklamasını yaptı.
Kaynak:AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'da konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bu güzel gecenin başta Gazze’deki mazlumlar olmak üzere yeryüzünün farklı köşelerinde ölümle, açlıkla, zulümle ve zalimle boğuşan tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

Peygamber efendimiz her anıyla ve yaşantısıyla en güzel örnektir. Dünya hayatında kendimize örnek aldığımız, izinden gittiğimiz, yoluna hayatımızı adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir. Bizim rehberimiz de önderimiz de uğruna can vereceğimiz maşukumuz da odur.

Diyanet Başkanlığımız öncülüğünde tertiplenecek programlarla dünya hayatının gailesi altında yorulan, örselenen sıkışan kalplerimizi Peygamber Efendimizin aşkıyla pür nur eyleyeceğiz.


"Şahsiyet iman, ahlak, hikmetle gelişir"


Şahsiyet inşası, sadece ferdi bir sorumluluk değil aynı zamanda toplumsal bir görevdir. Şahsiyet iman, ahlak ve hikmetle gelişir.

Güçlü şahsiyetler sağlam bir toplumun teminatıdır. Bireyler ahlaklı, erdemli, merhametli olduğunda, toplumda da adalet, huzur, emniyet ve refah olur.

"2 asırdır kuşatma altındayız"


Millet olarak son iki asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Milletimizin ruh köküyle, kadim medeniyet değerleriyle bagını zayıflatmak isteyenler yıllardır aynı noktayı hedef alıyor.

Aralarında FETÖ'cü ve bölücülerin ne olduğu malum mahfiller bunu son derece planlı, son derece sinsi ve kurnazca yapıyor. Bu ideolojik bağnazlık son günlerde öyle vahim boyutlara ulaştı ki cuma hutbesini hutbede okunan ayeti kelimeleri hedef almaya başladılar.