A+ A-
Yorum
10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde dünya markası olana kadar durmayacağız

Yayın Tarihi: 01.09.2024 - 17:34
Turizmi stratejik bir alan olarak gördüklerini ve devrim niteliğinde adımlar atıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 13 milyonken, 2023 sonunda bu sayı 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline getiren biz olduk. Rekordan rekora koşuyoruz" dedi.
Kaynak:TRT HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "İstanbul, gayretlerimiz neticesinde bugün kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın gözde destinasyonlarından bir haline geldi." dedi.

Turizmde Türkiye'yi dünya markası haline getirene kadar çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 13 milyonken, 2023 sonunda bu sayı 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı. 2024 yıl sonu için 60 milyar dolar turizm geliri, 60 milyon turist hedefimizi koruyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İstanbul bugün kültür ve kongre açısından dünyanın gözde destinasyonları arasında yer alıyor. İstanbul'da çok sayıda uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptık. Birçok hükümet ve devlet yetkilisini İstanbul'da misafir ettik.

Hükümet olarak bugüne kadar yatırımcılarımızın hep yanında olduk. Türk ekonomisine katkı sağlayan herkesi destekledik. Bizim için yerli veya yabancı yatırımcı yoktur. Katma değer üreten yatırımcı vardır. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı Türk ekonomisi için kullanan yatırımcılarımızın yanındayız. İş dünyamıza destek vermeye devam edeceğiz.