SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbe notu firari FETÖ'cünün evinden çıktı

Darbe notu firari FETÖ'cünün evinden çıktı

23 Kasım 2016 Çarşamba - 09:43




15 Temmuz gecesi askerleri koordine eden ve ardından firar eden Albay Ahmet Zeki Gerehan’ın evindeki aramada darbe planı yaptıkları el yazısı notlar ç





FETÖ'nün darbe girişimi sırasında askerleri koordine eden ve darbe girişimi başarısız olunca kayıplara karışan Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın evinde arama yapıldı. Aramada askeri kamuflajının cebinden darbe planı yaptıkları el yazısı notlar çıktı.

HEDEF BELİRLEMİŞ

Belgenin 'Kartal kavşak' diye başladığı 'Çobançeşme' ifadeleriyle son bulduğu belirlendi. Darbe soruşturması dosyasına delil olarak giren belge ile TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gibi kritik bölgelere gönderilecek darbeci asker sayısının Gerehan tarafından belirlendiğini ortaya çıkardı.

Firari Gerehan'ın talimatı ile Harp Akademileri Komutanlığı'nda bulunan askeri öğrenci subayların da İstanbul'un çeşitli noktalarındaki askeri birliklere sevk edildikleri tespit edildi. Gerehan darbe girişimi sırasında, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ı gözaltına almak üzere bir tim görevlendirmişti.

DELİL OLDU


Gerehan darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi" adlı WatsApp grubuna, "Ordu Komutanı telefonu çalıyor ama açmıyor. Konum bulunamaz mı?" şeklinde mesaj yazmıştı. Gerehan, 15 Temmuz'da darbenin bastırılması üzerine firar etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap