A+ A-
Yorum
10

Davutoğlu, 'insan içine çıkamazlar' dediği isimleri açıkladı

Yayın Tarihi: 12.06.2022 - 16:13 | Güncelleme Tarihi: 12.06.2022 - 16:12
Ahmet Davutoğlu partisinin Diyarbakır’da düzenlediği toplantıya katılarak Diyarbakır'da 'insan içine çıkamazlar' dediği isimleri açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Terörle mücadele defterleri açılırsa insan içine çıkamazlar” derken kastettiği kişilerin MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu partisinin Diyarbakır’da düzenlediği iki gün sürecek “Geleceğimizin İnşası Toplantıları; Kürt Meselesi” başlıklı toplantısına katıldı.

Davutoğlu, toplantı arasında Artı TV Diyarbakır Temsilcisi Bahar Kılıçgedik’in sorularını yanıtladı.

“Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok kişi insan içine çıkamaz” açıklamasını hatırlatarak “Kim bu insanlar?” sorusuna Davutoğlu, şu cevabı verdi:

“Ben bu açıklamayı yaptığım o günlerde, 2019 seçimleri sonrası seçilen bazı belediye başkanları gözaltına alınıp yerlerine kayyım atanmıştı. Ben bu kayyım atanmalarına açık ve net şekilde karşı çıktım. Doğru değil, eğer suçluydularsa niye seçime girme hakkı verildi. Seçime girdilerse bu iki-üç ay içerisinde mi suç işlediler ki onları gözaltına alıyorsunuz da yerine kayyım atıyorsunuz. Bu da demokrasiye aykırıdır dedim. Bunu dediğimde ben AK Parti üyesiydim hala, daha partiden ayrılmamıştım. Bunun üzerine sayın Bahçeli bana saldırdı ve beni terörle iş birliğiyle suçladı. Sayın Erdoğan da imalı sözler sarf etti ben o yüzden çıktım, o dönemdeki tutumları derken, biz demokratik hukuk devleti içinde terörle mücadele ederken, sayın Erdoğan Ankara’da Genel Başkanı olduğum parti içinde Binali Yıldırım ile birlikte beni devirme planları yapıyordu.Sayın Bahçeli de hükümet kurma planlarımızı reddedip Ankara’dan ahkam kesiyordu. Biz ise halkımızla birlikteydik. Ben her hafta sonu bölgedeydim, bu halk beni onun için sever. Büyük korumalarla değil, Silopi’de halkın arasında yürüdüm. Biz buradayız, sizinleyiz dedim. Şırnak’ta, Gevaş’ta, Varto’da, Ceylanpınar’da, Sur’da, Yüksekova’da ilçelere gidiyordum her yerde. Ben halka, burada yaşayan vatandaşlarımıza, Kürtlere ‘Terör faaliyetine karşı bir mücadele veriliyor ama size karşı değil, sizinle birlikteyiz’ dediğim bir dönemde onlar Ankara’da bu faaliyetleri yapıyordu. Kastettiğim bu.‘İnsan yüzüne çıkamazlar’ sözüm bana dönük ithama verdiğim bir cevaptı. Kastettiğim sayın Bahçeli, sayın Erdoğan, sayın Binali Yıldırım. O dönemde Ankara’da oturup, dar koridorlarda bize karşı, devleti zor şartlarda yönetmeye çalışırken, hukuku, özgürlükleri koruyarak bir mücadele vermeye çalışırken Ankara’da oturup parti içi darbe yapma hazırlıklarında olanlara verdiğim cevaptı."

Muhabir/Editör:Erol Taşkın