A+ A-
Yorum
10

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan PKK açıklaması: Pazarlık söz konusu değil

Yayın Tarihi: 12.05.2025 - 09:01
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK’nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 12. Kongre’nin kararlarının birkaç gün içinde açıklanacağını duyurdu. Bakırhan, sürecin şeffaf yürütüldüğünü ve pazarlık söz konusu olmadığını vurguladı.
Kaynak:F5HABER

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, katıldığı televizyon programında PKK’nın 12. Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakırhan, kongre kararlarının birkaç gün içinde kamuoyuna duyurulacağını belirterek, sürecin şeffaf yürütüldüğünü ve pazarlık yapılmadığını ifade etti.

Bakırhan, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile dört saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini ve sürecin Türkiye’nin vicdanı tarafından yönetileceğini söyledi.
"Kimi yerlerde tartışıldığı gibi öyle arka kapılar arkasında bir pazarlık söz konusu değil. Bizzat ben kendim İmralı Adası'na gittim." diye konuştu.

PKK Kongresi ve Sürecin Geleceği

PKK’nın 12. Kongresi 5-7 Mayıs tarihleri arasında toplandı ve kararların yakında açıklanacağı duyuruldu.

Bakırhan, kongrenin Abdullah Öcalan’ın yol haritasına uygun sonuçlar içereceğini düşündüğünü belirtti.

Silah bırakma ve çözüm sürecine yönelik çağrıların kongrede ele alındığı ifade edildi.

Pazarlık İddialarına Yanıt

Bakırhan, sürecin önceki dönemlere göre daha açık ve şeffaf yürütüldüğünü söyledi.

"Tedirginlik şu anda yürüyen sürece değil. Bence bu yürüyen süreç bir öncekinden daha açık, daha şeffaf bir şekilde yürüyor. Kimi yerlerde tartışıldığı gibi öyle arka kapılar arkasında bir pazarlık al ver, bu durumu söz konusu değil. Bizzat ben kendim İmralı Adası'na gittim. Sayın Öcanlan ile 4 saatlik bir görüşme yaptık. Orada çok enine boyuna sorular sorduk, cevaplar aldık. Bu sürece Türkiye'nin vicdanı yürütecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sürece katkılarından dolayı teşekkür etti. Kürt hareketinin Türkiye’yi bölmek gibi bir hedefi olmadığını ve eşit yurttaşlık temelinde bir sistem öngördüğünü vurguladı.

Bakırhan, Türkiye’nin demokratikleşmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet rejimine karşı değiliz. Ancak cumhuriyetin ikinci yüzyılda demokratikleşmesi gerekiyor. Demokrasiye açık olmalı."