SON DAKİKA



Haber > Gündem > Demirtaş; Öcalan'ı devre dışı bırakır...

Demirtaş; Öcalan'ı devre dışı bırakır...

21 Mayıs 2015 Perşembe - 10:54








Her ne kadar Selahattin Demirtaş'ın öncülüğündeki HDP'nin, barajı aşıp aşmaması, daha çok AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu tekrar sağlayıp sağlamaması ile ilgili görünse de, işin çok daha farklı boyutları da bulunuyor. Bunlardan biri, öyle veya böyle kamuoyunda onayı giderek artan Selahattin Demirtaş, HDP'yi parlamentoya sokmayı başarırsa, İmralı'daki bebek katili Öcalan'ın itibarı sarsılacak, inisiyatifi de azalacaktır. Hatta bu nedenle; Apo’nun, HDP'nin barajı aşmamasını istediği yönünde de bölgede söylentiler yapılıyor. Ancak, bunun daha çok HDP'nin barajı aşması halinde iktidar çoğunluğunu kaybetmesi ihtimali de bulunan AK Parti tarafından yayılmaya çalışıldığı da bildiriliyor. Olur mu, olmaz mı? Belli olmaz. Ama şimdilik görüntü, "Devlet Başkanı yapmayacağız" diyen Selahattin Demirtaş'ın, devlet başkanlığı konusunda sesini çıkarmayan (!) Abdullah Öcalan'ın önünde olduğu yönünde. Tabii, akşamdan sabaha çok şeylerin değişebildiği Türkiye'de son anlarda ilginç gelişmeler olmaz ise.

ADALET HER SABAH YENİDEN KURULUR!..

Türkiye'de bir zamanlar artık yayın hayatında olmayan, geçmişin en çok okunanlarından Tercüman Gazetesi'nin sloganı; "Her sabah dünya yeniden kurulur" idi. Bugün, Türkiye'de ‘her sabah yeniden kurulmak’, adalet sisteminin sloganı oldu. Çünkü, bu ülkede hukuk, ben diyeyim; ‘gündelik’, siz söyleyin ‘Ele geçirenin’ uyguladığı bir adalet sistemi haline getirildi.

KİTAP NE DİYOR? İNSANLAR NE ANLIYOR?

İnsanları, hele hele Türkiye'de yaşayanları anlamak da, anlatmak da gerçekten çok zor. Tabii düşünmeyi becerebilenler için. Mesela bu insanlar; iyi işler, yararlı aşlar, yolunda gidenler, kazandıranlar için; "Benim, bizim yaptıklarımız" derler. Ama kötü işler, zararlı aşlar, yoldan çıkanlar, kaybettirenler için; "O sebep oldu. Bu etki yaptı. Şu zarar verdi. Paralelin suçu" diyerek başkalarını suçlarlar. Hep iyi şeyler onlardandır, kötü şeyler başkalarından. Yaşattıkları ve yaşadıkları şerler için suçlayacak birilerini bulamadıklarında ise işi kadere havale edip, "Ne yapalım Allah'tan" diyecek kadar dinden uzaklaşırlar. Nasıl mı? Anlamak o kadar basit ki! Yeter ki; okumasını ve biraz düşünmeyi becer, yeter de artar bile.. Kur'an-ı Kerim'de Nisa Suresi 79. Ayet’te Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor: "Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir." Şimdi, Ayet bu kadar açık seçik ortada iken, birileri çıkıp; "İyilikleri ben yaptım. Kötülükleri o yaptı, bu etti. Olmadı, ne yapalım Allah'tan" derlerse ne olur? Nasıl olur? Tövbe tövbe. Ayet'in tersi olur mu? Olmaz mı?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap