SON DAKİKA



Haber > Gündem > Detaylar belli oldu: İşte pandemide esnek çalışmanın şartları

Detaylar belli oldu: İşte pandemide esnek çalışmanın şartları

01 Eylül 2020 Salı - 14:33




Ankara Valiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı'nın 'COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' genelgesi kapsamında yeni bir genelge yayımlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar ile Ankara il sınırları dahilinde uygulanacak kamuda esnek mesai esasları belirlendi.





Ankara Valiliğince, Covid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla Başkent'te uygulanacak kamuda esnek mesai esasları belirlendi.
Genelgede, "Sağlık ve güvenlik personeli hariç, esnek çalışma yöntemlerine ilişkin belirlenen usul ve esaslar dikkate alınmak kaydıyla ilçe kaymakamları ve valiliğimize bağlı kurum amirleri kendi kurum ve birimlerindeki ihtiyaç ve şartların gerektirdiği özel düzenlemeler yapabilecektir. Bu kapsamda 1 Eylül 2020'den itibaren valiliğimiz birimlerinde çalışan personelin durumlarının değerlendirilerek; birim amirlerince dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanacaktır" ifadesi kullanıldı.

Gereğinin yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi, vali yardımcıları, kaymakamlıklar, valilik bölge ve il müdürlükleri ile birimlerine gönderilen genelgeye göre 'esnek çalışma' modelinin ayrıntıları ise şöyle:
* Hamile ve kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılacak.
* 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel, ikinci bir emre kadar evden çalışacak.
* Diğer personel haftalık olarak dönüşümlü çalışacak.
* Dönüşüm sistemi içinde büroda bulunmayacak personel, mahalle denetim ekiplerinde görev yapacak.
* Esnek çalışmaya göre hazırlanan görevlendirme listeleri, il ve ilçe yazı işleri müdürlüklerine gönderilecek.
* Personel, amirinden izin almadan görev mahallinden ayrılmayacak; ihtiyaç halinde göreve dönecek; güncel adres ve iletişim bilgilerini bildirecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap