A+ A-
Yorum
10

Devlet Bahçeli’den, Milli Takım’a çağrı: “Maça çıkmayın”

Yayın Tarihi: 05.07.2024 - 17:36
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Merih Demiral’in UEFA tarafından “bozkurt” işareti yapması nedeniyle 2 maç men cezası almasına dair açıklama yaptı. Bahçeli, “UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır” diyerek A Milli Takım’a “maça çıkmayın” çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamasında UEFA’nın, Merih Demiral’la ilgili aldığı iki maç men cezasının ve itiraz yolunun kapatılması tasvibi ve tahammülü imkansız skandal bir karar olduğunu söyledi. Irkçı ve faşizan eğilimlerin, UEFA’ya nüfuz etmesinin utanç duyulacak bir ilkellik olduğunu söyleyen Bahçeli, “Bozkurt” simgesinin Türklüğün varoluşsal onuru ve geçmişle geleceği buluşturan ortak değeri olduğunu dile getirdi.

Bu değerlere hazımsızlık gösterilmesinin Türk milletine beslenen iflah olmaz bir husumet olduğunu aktaran Bahçeli, kararın Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürü olduğunu söyledi.

UEFA’nın, bazı ülkelerin futbolcularıyla ilgili verdiği benzeri kararlarda oldukça geniş görüşlü ve hoş görülü yaklaştığını öne süren Bahçeli, buna rağmen Türk futbolcu bu duruma kaldığından nefretini gizleyediğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Dünya futboluna kara bir leke sürülmüş, 2024 Avrupa Şampiyonası’na gölge düşmüştür. Ancak çılgın Türkler her engeli aşacak azim ve inançtadır. A Milli Futbol Takımımızın arkasında 85 milyon Türk vatandaşı dua, destek ve tezahüratıyla ayaktadır. Geldiğimiz bu aşamada Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yapan UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir. UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır. Boyun eğerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanılacak bir başarı her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasıdır. Merih evladımızın ve bütün milli futbolcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz, Türk milletiyiz.”

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün