SON DAKİKA



Haber > Gündem > Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

10 Kasım 2023 Cuma - 09:27




Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.





Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılıyor.
Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 2

Ankara'daki törenlerin ilk adresi Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan geçerek Ata'nın huzuruna çıktı. Kabine üyelerinin yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis Başkanvekili Celal Adan da yer aldı.
Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 3

Çelenkin mozoleye bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu.
Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 4

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aziz Atatürk, vefatınızın 85. seneidevriyesinde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, vatanımız için şehit düşen kahraman şehitlerimizi ve kanlarını akıtan gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 2. yüzyılına başladığımız Cumhuriyet'imizi ilelebet payidar ve muzaffer kılmak için 21 yıldır olduğu gibi bugün de aşkla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin yükselişine, milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacak. Ruhun şad olsun." dedi.


Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 55/ 11Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 6Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 7
Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 8Devletin zirvesi Atatürk'ün huzurunda! Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı? - Resim: 9


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap