SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dilipak'tan Erdoğan'a BOP hatırlatması: Çıkaracağımız dersler olmalı

Dilipak'tan Erdoğan'a BOP hatırlatması: Çıkaracağımız dersler olmalı

04 Nisan 2022 Pazartesi - 10:59




Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'tan Erdoğan'a üstü kapalı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hatırlatması geldi. Dilipak, "Çıkaracağımız dersler olmalı" diye uyardı.





Yeni Akit yazarı gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Avrupa Birliği kapısından ayrılmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine üstü kapalı eleştirilerde bulundu. Son günlerde Londra'dan 3200 kilometre uzaklıktaki Adana'ya gelen plastik atığı hatırlatan Dilipak, "Batılı ülkelere, domates yetiştirecektik. Sonunda çöplüğü olduk." dedi.

DİLİPAK'TAN ERDOĞAN'A BOP HATIRLATMASI

Türkiye'nin Rusya- Ukrayna savaşında arabulucu olmasına atıfta bulunan ve "Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) eş başkanıyım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarıda bulunan Dilipak, "Bizim içimizden birileri işi gücü bırakıp kendi aralarındaki menfaate dayalı kirli savaşlarını sona erdirmeleri için onlara arabuluculuk teklif ediyor. BOP’tan çıkartacağımız derslerimiz olmalı. Yoksa halimiz yaman." ifadelerine yer verdi.

BATININ ÇÖPLÜĞÜ OLDUK

AB’ye başvururken, batılıları Türkiye'ye, “bırakın batının sanayisi olmayı, bizim bahçıvanımız olsun” dediklerini aktaran Dilipak, "Batılı ülkelere, domates, patates, elma yetiştirecektik. Yarım asrı aşkın bir zamandır AB kapısında bekletiliyoruz. Sonunda batının çöplüğü olduk. Evet, evet, içimiz dışımız çöp oldu. Çöp ilaçlarını, çöp gıdalarını, sınai çöplerini getirip bırakıyorlar. Çöp fikirlerini de." diye belirtti.


BİLMEYEN YOK BATININ UCUZ ASKER DEPOSUYUZ

Türkiye'nin NATO’ya girdiğinden beri, Batı'nın savaş paratoneri olarak görev yaptığını belirten Dilipak, “Ucuz asker deposu”yuz NATO’nun. NATO’nun sıçrama tahtasıyız, ileri karakoluyuz. Ne derseniz deyin. İncirlik’te atom başlıkları olduğunu bilmeyen yok. Domuzlar Körfezi çıkarmasında öğrendik ki, daha sonra ABD’nin Sinop’taki atom başlıkları ile Rusların Küba’daki atom başlıklarının sökülmesi bir takas anlaşması sonunda olmuşuz. Yani bir nükleer çatışmanın eşiğinden dönmüşüz." ifadelerini kullandı.

Uyarılarını sürdüren Dilipak köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Gelecekte dönüştürülecek olan, çöpleriniz değil, siz olacaksınız. Resetlenecek olan sizsiniz aslında. Tek TIK’lık bir canınız olacak yakın gelecekte, bu senaryoya göre, Starlink, 5G, NeuraLink ile siz artık sadece NESNE’siniz.

Bizim içimizden birileri de işi gücü bırakıp, zalimleri hakka çağırmak yerine onların kendi aralarındaki menfaate dayalı kirli savaşlarını sona erdirmeleri için onlara arabuluculuk teklif ediyor. “Barış daha iyidir” ama bu barış soygun mirasını paylaşamayanların, kendi aralarındaki kavgayı sona erdirmeleri, şeytani güçlerin birliklerinin sağlanması için olmamalı. Savaşımızın da, barışımızın temelinde de Allah’ın rızası olmalı. Pax Roma / Roma Barışı gerçek barış değildir. 


Zalimler çatışırken, onlara yardım edersek, ya da zalimlerden birinden yana taraf olursak o zaman o ateş bize de dokunur. Bize düşen, Hakk’ın, hakikatin yanında yer almaktır. Her taraftaki mazlumlardan yana olmak ve onları Hakk’a çağırmaktır. Yoksa bu kirli oyuna taraf olan herkes cehenneme çöp ya da odun olacaktır. Bu belki, ancak, hakkı esas alan bir taktik olarak bizi ilgilendirebilir. BOP’tan çıkartacağımız derslerimiz olmalı. Yoksa halimiz yaman.

Sahi bu İngilizler neden bu çöpleri kendileri işlemiyorlar ya da daha yakın bir ülkeye değil de, bunları Adana’ya gönderiyorlar. Bunun bir mantığı olmalı.. Sonunda bu bilinmeyen bir iş, yüksek bir teknoloji filan da gerektirmiyor. Her yerde irili ufaklı bir sürü mafya oluştu, siyaset, bürokrasi, sermaye arasında mafyöz ilişkilere bir de cemaat yapıları dâhil olunca her yerden pis kokular gelmeye başladı. Son zamanlarda garip işler oluyor. Yazık. Ramazan’a girerken, biz tahir olalım derken, ne pisliklerle uğraşıyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap