SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dışişleri Bakanlığı: Refah'tan 1359 Türk ve KKTC vatandaşı tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı: Refah'tan 1359 Türk ve KKTC vatandaşı tahliye edildi

14 Şubat 2024 Çarşamba - 15:38




Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Gazze'deki Refah bölgesine yaptığı saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık konuyla ilgili "Güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.





İsrail ordusu birkaç gündür iki milyon insanın sığındığı Gazze'deki Refah şehrine saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılarda şimdiye kadar onlarca insan hayatını kaybederken dünyadan da tepki yağıyor. İsrail'in söz konusu saldırılarıyla ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı, söz konusu açıklama şöyle:

"İsrail’in, Gazze şeridinde bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir. BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz"

1359 TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli ise iki gün sonra Türkiye'nin Gazze'den bugüne kadar 1359 Türk ve KKTC vatandaşıyla yakınını tahliye ettiğini, 1097 kişi için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap