SON DAKİKA



Haber > Gündem > Düşünelim de!

Düşünelim de!

10 Aralık 2015 Perşembe - 11:08








Bir gazeteci düşünün... Kendisine bir suç isnat ediliyor. Bunun için adliyeye davet ediliyor. O da kaçmıyor, kıvırmıyor. Kendi iradesi ile mahkemeye geliyor. Hakim ise bu tıpış tıpış gelişi bir kenara koyarak, “kaçabilir” diye fetva veriyor. Ardından da hepsi dosyaya konmuş delillere rağmen hakimin “karartabilir” kararı ile tutuklanıyor. * Bir dava konusu düşünün... Yayınlandıklarında, siyaset yapanlar tarafından “Yok böyle bir şey” denilerek yalanlanıyor! Sonra da, iş mahkemeye intikal ediliyor. Bu kez de olup biteni hakim ‘doğru’ kabul ederek, tutuklama kararı veriyor. * Başlığı nasıl attık? “Düşünelim de!” Düşünelim de, Allah’ın verdiği akıl ile bu işe makul ve mantıklı bir cevap bulamıyoruz ki!

BASIN UZAKLAŞTIRIYOR...

Selef (İbrahim Hacıosmanoğlu), halefine (Muharrem Usta) görevi devrederken, Trabzonspor camiasında cemaati birbirinden uzaklaştıran bir gerçeği zikir ederek, haklı bir çağrıyı yaptı: “Hatalarımızı basın yoluyla değil de, yüz yüze söylememiz lazım.” * Sayın Hacıosmanoğlu penceresinden “Atı alan Üsküdar’ı geçtikten” sonra yapılan biraz geç, ama doğru bir davet. Çünkü, ben de meslektaşlarıma hep şunu söylüyorum: “Biz birilerinin 10 adım ötedeki, 10 dakikalık mesafedekilere mesaj gönderme aracı değiliz. Biz birbirlerine ulaşamayanları sayfalarda, ekranlarda buluşturan, haberdar edenleriz.” * Anlatmak istediğim; bu medya anlayışı, bu tarz habercilik insanları birbirine yaklaştırmıyor, aksine birbirinden uzaklaştırıyor. Bugünkü şekliyle yaptığımız işin maalesef tarifi budur.

KÖPEKLER İNSANLAŞMAYA BAŞLAYINCA!

Fıkra ile başlayalım. Eşek üstünde yolu Trabzon Meydanı’na düştüğünde Nasreddin Hoca’ya sormuşlar; “Dünyanın merkezi neresidir?” Hoca; “Eşeğimin sağ ön ayağının bastığı yer” demiş. “Nerden biliyorsun?” diye sorulunca, “Ölçüp bakın” diye tespite buyur etmiş! * İşte o gün bugündür, Trabzon’da ‘her yol Meydan’a çıkar!’ * Gelelim hisseye: O Meydan’daki 5-6 köpek kaç zamandır ortalarda gözükmeyince, onlara yiyecek veren has adamlardan birine sordum: “Neredeler?” -“Abi belediye topladı gitti.” -“Niye?” dedim. -“İnsanlarla bir arada buluna buluna, haşır neşir ola ola insanlaşmaya başladılar da onun için yer kavgasına giriştiler. Bu da gelip geçenleri ürküttü de onun için!” * Anladınız mı? Köpekleri bile yoldan çıkardık vesselâm!

DEVLET BAHÇELİ İYİ OKUMAYA BAŞLADI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘Prompter’den okumayı iyi becermeye başladı. Başladı başlamasına da, kimileri hiç dinlemiyor, kimileri de dinlese bile anlamıyor!

MUHTARLAR FEDERASYONU TOPLANAMIYOR

Sanırım, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, yaklaşık 1.5 yıldan beri genel merkezlerinde toplantı yapmıyorlardır? Neden mi? Genel Merkez’in adresi değiştiği için olmasın!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap