Ekrem İmamoğlu Trabzon'da!
Yayın Tarihi: 15.09.2024 - 11:47
Ekrem İmamoğlu, Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine taziye için memleketi Trabzon'a geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Irak'ın evindeki Gara bölgesinde şehit düşen Trabzonlu Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesini ziyaret etmek üzere Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda basın mensuplarının açıklamalarında bulunan İmamoğlu, Ayar'ın ailesinin başsağlığını dileyerek;
''Trabzon'da birbirimizi tanırız, aynı aileyiz. Trabzon'da aileler farklı göçlerle dağılmıştır. Biz de Akçaabat'lıyız ama kökenimiz Köprübaşı. Dolayısıyla Köprübaşı'nda Maçka'da olan İmamoğlu ailesiyle bağımız var. Cenaze günü burada olamamıştım. Şehidimizin babası ile konuşmamızda, en kısa zamanda ziyaret edeceğimizi söylemiştim. Taziyemizi yapıp şehidimize dua edeceğiz.Umarım hem içeride hem de dışarıda memleketimize zarar veren terör örgütlerinden kurtulduğumuz günleri de yaşarız.'' ifadelerinde bulundu.
İMAMOĞLU'NDAN ŞEHİDE SON GÖREV
Trabzon Köprübaşı'nda İmamoğlu ailesinin ve akrabalarının soy isimleri arasında, 'Ayar'ın da yer aldığı belirtilmişti. Ekrem İmamoğlu'nun en önemli iki kurmayı Yavuz Saltık ve İbrahim Özkan'ı cenaze için Trabzon'a göndermiş ve kurmayları sessiz sedasız Köprübaşına gelerek cenazeye katılmıştı.Burada şehit babası ile görüntülü konuşan Ekrem İmamoğlu en kısa zamanda ziyarete geleceğinin sözünü şehit babasına vermişti.
“TERÖRÜ LANETLİYORUZ, MEMLEKETİMİZİN HUZUR İÇİNDE OLMASINI İSTİYORUZ”
Şehitleri rahmetle anarken terörü lanetlediğinin altını çizen İmamoğlu, “Memleketimizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Umarım hem içeride hem dışarıda, memleketimize zarar veren tüm mihraklardan, terör örgütlerinden hep beraber kurtulduğumuz günleri de yaşarız, bunu diliyorum” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK’ÜN TRABZON’U İLK ZİYARETİNİN 100. YILDÖNÜMÜ VURGUSU
Ziyaret gününün, Atatürk’ün Trabzon’a ilk geliş tarihi olan 15 Eylül 1924’ün yüzüncü yılına denk gelmesini de çok güzel bir tesadüf olarak nitelendiren İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Bugün Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişi 15 Eylül 1924. Bu ilk seyahatlerinde benim mezun olduğum Trabzon Lisesi’ne de uğramış. Orada "Bedeni idman fikri idmanla muvazi olmalıdır" demiş. Umarım bütün çocuklarımız, gençlerimiz, hem beden idmanıyla hem fikirsel idmanıyla, yani çalışmasıyla, güçlü bir paralellikle hayata hazırlandığı güçlü bir ülke var ederiz. Bu güzel duygularla Trabzon’dayız. İnşallah Trabzon’a daha güzel haberlerle, daha güzel fırsatlarla gelmeyi çok isterim. Ama bugün şehidimizi anacağız.”
İmamoğlu ve beraberindekiler, daha sonra havalimanından ayrılarak Köprübaşı ilçesine hareket etti.