SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emeklilere refah payı geliyor mu? Eski bakan tarih verdi!

Emeklilere refah payı geliyor mu? Eski bakan tarih verdi!

17 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:58




Hızla artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Maaşı hem asgari ücret, hem de açlık sınırının altında kalan emekliler için ise durum daha da zor. Peki Emekli aylıklarına refah payı ödemesi yapılacak mı? Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker'den konuya ilişkin dikkat çeken iddia geldi.





Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, TV100 canlı yayınında emekli aylıklarına dair çarpıcı bir iddiada bulundu. Emeklilere "refah payı" verileceğini söyleyen Türker, ödemelerin tarihiyle ilgili de bilgi verdi.

Hatırlanacağı üzere, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, dün en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. Güler, emeklilerin ilk maaşlarını ne zaman alacaklarına dair sorulara ise "Önce komisyon sonra Genel Kurulda kanunlaştıktan sonra yürütme maddesi herhangi bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde bu aydan itibaren düzenlenecek" yanıtını vermişti.

En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, emeklileri sevindirecek bir gelişme daha yaşanabilir. Masum Türker, TV100'deki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugünkü açıklamasında ‘Ezdirmeyiz’ sözünden anladığım kadarıyla ya haftaya salı günü ya da çarşamba sabahı Sayın Cumhurbaşkanı bütün ücretlere ek verecek. Hani refah payı diyorlar ya refah payını söyleyecek. Emeklilerden bahsediyorum"

Türker'in bu sözleri, emeklilere refah payı olarak ek bir ödeme yapılacağı ihtimalini doğuruyor. Refah payının ne kadar olacağı ve hangi tarihte yatırılacağı ise merak konusu.

TV100

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap