SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan-Esad görüşmesinin nerede yapılacağı belli oldu. Dışişleri Bakanı açıkladı

Erdoğan-Esad görüşmesinin nerede yapılacağı belli oldu. Dışişleri Bakanı açıkladı

13 Temmuz 2024 Cumartesi - 17:35




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra dikkatler Suriye Devlet Başkanı Esad ile yapacağı görüşmenin detaylarına çevrilmişti. Gelişmeler yakından takip edilirken Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, toplantının Bağdat'ta gerçekleşeceğini fakat henüz tarihin belirlenmediğini ifade etti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Esad'la görüşme planına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve süreçle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a görev verdiğini açıklamıştı.

"BAKAN FİDAN MUHATAPLARIYLA GÖRÜŞÜYOR" Erdoğan, görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a verdiğini ifade ederek, “Dışişleri Bakanım da şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Ona göre de inşallah adımı atacağız” ifadelerini kullanmıştı.

GÖRÜŞME BAĞDAT'DA YAPILACAK

Erdoğan görüşmenin Türkiye'de ya da belirlenen 3. bir ülkede yapılabileceğini dile getirirken Erdoğan- Esad görüşmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Rusya'nın arabuluculuk yapmaktan bahsetmeye başladığını ifade eden Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, iki ülke yetkilileri arasında Bağdat'ta bir toplantı yapılması için ön anlaşmaya varıldığını ve toplantı tarihinin daha sonra belirleneceğini duyurdu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap