A+ A-
Yorum
10

Erdoğan kaçacak iddiası AKP'yi neden karıştırdı? Murat Yetkin açıkladı

Yayın Tarihi: 25.05.2022 - 12:45 | Güncelleme Tarihi: 25.05.2022 - 12:44
Gazeteci Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası AK Parti'de görülen 'telaşı' değerlendirdi.

Gazeteci Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  ‘kaçışın anatomisi’ diye nitelediği açıklamasının ardından  AK Parti  Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sırayla A Haber canlı yayınına çıkmasını değerlendirdi. Oluşan kargaşanın asıl nedenini sorgulayan Gazeteci Murat Yetkin, "Bana kalırsa AK Parti’de görülen telaşın nedeni TÜRGEV veya ENSAR’ın hedef alınmasından çok 'Erdoğan kaçacak' türünden çıkışların, seçmen, parti ve bürokrasi/yargı bünyesinde 'İktidar değişebilir' tohumları serpmesi." yazdı.

'TELAŞIN ASIL NEDENİ'

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport.com'da yayımlanan yazısında  bu gelişmeyi değerlendirdi; şunları kaydetti:

"(...) Bana kalırsa AK Parti’de görülen telaşın nedeni TÜRGEV veya ENSAR’ın hedef alınmasından çok 'Erdoğan kaçacak' türünden çıkışların, seçmen, parti ve bürokrasi/yargı bünyesinde 'İktidar değişebilir' tohumları serpmesi. Kılıçdaroğlu’nun doğrudan bürokrasiye hitap ederek onları Erdoğan’a itaatsizliğe çağırması da bu amacı gösteriyor. (...)"

Muhabir/Editör:Hamdi Usta