SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan İsrail sorusuna cevap! Büyükelçi atayacağız!

Erdoğan'dan İsrail sorusuna cevap! Büyükelçi atayacağız!

29 Kasım 2021 Pazartesi - 16:07




Türkmenistan dönüşü sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e büyükelçi atamaya hazırlanıyor. Erdoğan, "Peyderpey büyükelçi ataması yapacağız" dedi.





Trump'ın Filistinlileri hiçe sayan skandal Kudüs kararının ardından Siyonist  İsrail'le ilişkileri tamamen durduran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki  Ak Parti hükümeti, Joe Biden'in ABD başkanlığına oturmasıyla yönünü yeniden Siyonist İsrail'e çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Ağustos 2020'de Beyaz Saray'da Siyonist İsrail'le normalleşme anlaşmasına imza atan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ı davet etmesi sonrasında Türkiye'nin Siyonist İsrail'e büyükelçi göndereceği ortaya çıktı.

ERDOĞAN SİYONİST İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATAYACAK

Türkmenistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail ve Mısır’a büyükelçileri atayacak mısınız?' sorusuna yanıt verdi. 

Erdoğan, "Şimdi zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabii ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok ama maslahatgüzar var. Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız." ifadelerini kullandı. 


Öte yandan Mısır, Ürdün, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan ve Fas kendi çıkarları uğruna Filistin davasına ihanet ederek Siyonist İsrail'le normalleşme anlaşması imzalamıştı. Aralık 2020'de Cuma namazı çıkışında "İsrail’le münasebetimiz devam ediyor." diyen Erdoğan, 7 Temmuz'da Siyonist İsrail'in başına geçen Isaac Herzog'la 40 dakika görüşmüş ve "İsrail ile temas ve diyaloğun sürmesine büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap