SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın dostu Katar aracı oldu: Ankara- Riyad hattında sıcak temas

Erdoğan'ın dostu Katar aracı oldu: Ankara- Riyad hattında sıcak temas

15 Aralık 2021 Çarşamba - 10:29




ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Katar’ın arabuluculuğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın yakın zamanda görüşeceğini yazdı.





Birleşik Arap Emirlikleri prensi El-Nahyan’ın Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası, Türkiye ile Körfez Arap ülkeleri arasında normalleşme trafiğine hız verildi.

 “AMAÇ İLİŞKİLERİN TAMİRİ DEĞİL”

Geçen hafta Doha’da Katarlı yetkililerin iki lideri bir araya getirme planlarının başarısız olduğunu aktaran Wall Street Journal, “Konuyla ilgisi olan kişiler, yetkililerin gelecek haftalarda uygun bir zaman ve yer için bakındıklarını da söyledi” ifadesine yer verdi.

SELMAN, ERDOĞAN’DAN SÖZ İSTEDİ

Haberde yer alan iddiaya göre Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Erdoğan'dan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini gündeme getirmemesinin sözünü istedi.


Gazete, Erdoğan’ın bu konuda ne yanıt verdiğini aktarmazken, “Sayın Erdoğan’ın istediği jeopolitikten ziyade para olabilir. Döviz krizinin pençesindeki Türkiye’de Erdoğan ekonomik dalgıç halatı arıyor” yorumunu yaptı.

Hatırlanacağı gib, ABD Başkanı olarak seçilen Joe Biden, Türkiye’den Körfez ülkeleri ile ilişkilerini iyileştirmesini istediği basında geniş yer bulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap