Erkan Kandemir Tüyoyu Verdi! Berat Albayrak geri mi dönüyor?
Yayın Tarihi: 21.02.2025 - 09:00 | Güncelleme Tarihi: 21.02.2025 - 21:05
AK Parti'den kabine değişikliği için bomba ipucu
Kaynak:HABER3.COM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kabine değişikliğiyle ilgili soruya "Eski isimler yeniden gelebilir." yanıtını verdi. AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi'nin 23 Şubat Pazar günü yapılacak olması nedeniyle, parti yönetiminde ve kabinede değişiklik yapılması bekleniyor.
Hangi bakanların görevden ayrılacağı ve hangi isimlere yeni görevler verileceği merak konusu olurken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kandemir, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın konuğu olduğu programda, "AK Parti'nin en büyük gücü, 23 senelik hikayesinde belki dünya siyasal hareketinin en tecrübeli, kritik anları yönetmiş çok nitelikli bir kadro biriktirmiş olması. Eski isimler yeniden gelebilir. Bu bizim zenginliğimiz." dedi.
Kandemir, "Cumhurbaşkanımızın nasıl bir kadro kuracağını hep birlikte göreceğiz." diyerek değişiklik yapılacağını belirtti ve şunları ekledi: "Tabii kabine tarafı ya da parti tarafı onu bilemiyoruz. Halihazırda çok güçlü bir hükümetimiz, işini iyi yapan bakanlarımız var. Dolayısıyla takdir genel başkanımızın. Böyle büyük bir değişimin olduğu siyasal harekette tatsızlık göremezsiniz AK Parti kadrolarında. Görevi devredenler de alanlar da son derece coşkulu, heyecanlı."
Kandemir'in "Eski isimler geri dönebilir" açıklaması sonrası akıllara eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geldi. Kulislerde, Albayrak'ın yeniden kabinede görev alabileceği ya da AK Parti yönetiminde bir pozisyona gelebileceği konuşuluyor.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresi öncesi dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "Aziz milletimizin kaderini değiştiren, 'Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerleyen kutlu yolculuğumuzda, Allah'ın izniyle yarım kalan hiçbir hikaye olmayacak. AK Parti'mizin 8'inci Olağan Büyük Kongresi'ni inşallah 23 Şubat Pazar günü partimize yakışır bir atmosferde icra edecek, hep beraber yeni bir dönemin kapılarını açacağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: https://www.haber3.com/guncel/politika/ak-partiden-kabine-degisikligi-icin-bomba-ipucu-haberi-6218667