SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Erken seçim anahtarı Bahçeli’nin elinde'

'Erken seçim anahtarı Bahçeli’nin elinde'

17 Haziran 2021 Perşembe - 09:46




Erken seçim tartışmaları siyasette devam ederken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Erken seçimin anahtarı Bahçeli’nin elinde" diye yazdı.





Ankara'da olası erken seçim tartışmaları giderek artıyor. Muhalefetin talebi seçimin bir an önce yapılması yönünde ancak iktidar tarafında bu konuda bir mesaj henüz yok. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesini bu konuya ayırdı, "Muhalefetin her gün erken seçim istemesiyle erken seçim gelmez. Ancak bir kişi isterse erken seçim olur. Hemen Erdoğan dediğinizi duyar gibiyim ama değil" ifadelerini kullandı. 

Selvi'nin tespitine göre, "Bu ülkede MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli istediği takdirde erken seçime gidilir.".
Türkiye'nin 3 Kasım 2002 seçimlerine ve 18 Haziran 2018 seçimlerine Bahçeli tarafından götürüldüğünü yazan Selvi'nin yazısının özeti şöyle: 

"Bahçeli sadece erken seçim yok demiyor. Erken seçim isteyenleri ihanet cephesine yerleştiriyor...
Bahçeli erken seçim istemiyor. Ayrıca seçim kararı alındığında Cumhurbaşkanı’nın kalan süresi de tamamlanmış sayılacak. İki yıl varken Erdoğan niçin seçime gitsin?

Muhalefet istedi diye erken seçim kararı alınamıyor. Ya Cumhurbaşkanı seçime götürecek ya da Meclis erken seçim kararı alacak. Muhalefetin sayısı ise erken seçim kararı almaya yetmiyor.
Bahçeli’nin sorusu o açıdan önemli.

Erken seçim kararı alınmasının hukuken iki yolu vardır:
İlki, TBMM’nin karar alması, diğeri de Sayın Cumhurbaşkanı’nın iradesidir.

TBMM’de yeterli sayısal çoğunluğu olmayan CHP-İP-HDP ve diğerlerinin erken seçim kararını çıkarması mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın da defalarca erken seçim yok dediği belgelidir ve bilinmektedir.

O halde, bu erken seçim nasıl olacaktır?

Kılıçdaroğlu, iktidarın sonbaharda seçimlere gideceği tahminini yaptı. Ama sonbaharda seçim yapılabilmesi için haziran ayında erken seçim kararının alınması gerekiyor. Görünen o ki Akşener gibi Kılıçdaroğlu’nun tahmini de doğru çıkmayacak. Ama Kılıçdaroğlu, “Ben her yerde erken seçim isteyeceğim. Başka çarem kalmadı” noktasında.

Haziranda erken seçim olacağı tahmini doğru çıkmayan  Meral Akşener ise erken seçim talebinin dozunu düşürdü. Akşener, “Sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacağız” demekle yetindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin zamanında yapılması konusundaki ısrarı biliniyor. Erdoğan’ın ekonomik iyileşmenin hissedilmeye başlanacağı 2022 yılında meydanlara çıkması bekleniyor. Erdoğan’ın 2022’yi seçimlere hazırlık, 2023’ü ise seçim yılı olarak planladığı söyleniyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap