SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eski AKP'li Faruk Çelik sessizliğini bozdu: Et lobisine işaret etti

Eski AKP'li Faruk Çelik sessizliğini bozdu: Et lobisine işaret etti

31 Mart 2022 Perşembe - 11:19




AK Partili eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT'de yayımlanan Payitaht dizisinde et lobisinden birisinin oynadığı gerekçesiyle kırgın olduğunu söyledi.





AK Parti hükûmetlerinde 3 kez bakanlık, 5 dönem de milletvekilliği yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, TRT'de yayımlanan Payitaht dizisinin bir sahnesinden dolayı kırgın olduğunu söyledi.

Zaman zaman eski partisi AK Parti'ye yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Faruk Çelik, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin'e konuştu. 

Faruk Çelik ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıyan Aytunç Erkin, Faruk Çelik'in görevden alınmasından 9 ay sonra TRT'de yayınlanan Payitaht dizisindeki bir sahneye olan kırgın olduğunu söylediğini aktardı.

ET LOBİSİNDEN BİRİ TRT DİZİSİNDE OYNADI

Faruk Çelik TRT hakkında, “Açın Payitaht dizisini izleyin. Kırgınım… TRT'de yayınlandı biliyorsunuz. Orada göreceksiniz. Et lobisinden birisi o dizide oynadı. Şunu söylüyorum: Her alanda lobi var! İlaç sektöründe de aynı! İthlata dayalı anlayışı savunan bir yapı var. Bizim yapmamız gereken bunu kırmak, üretimi teşvik etmekti. Yapmaya çalıştık ama ömrümüz yettiği kadar. Anlatacak çok şey var. İthalat lobilerinin işi bu. ‘Hazır var. Ne gerek var. Daha uygun getiririz' diyorlar ama uzun vadede daha pahalıya patlıyor.” açıklamasını yaptı.


PAYİTAHT DİZİSİNİN 48'İNCİ BÖLÜMÜNDE NE OLDU?

24 Kasım 2015'te Gıda Tarım Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, 19 Temmuz 2017'de görevden alındı. 

Faruk Çelik'in görevden alınmasından tam 9 ay sonra 28 Nisan 2018'de TRT'de yayınlanan Payitaht dizisinin 48. bölümünde şöyle bir bölüm yer aldı: 

"Osmanlı’da et fiyatları konu alınıyordu. II. Abdulhamid, huzuruna "Kasap Loncası Başkanı/Bakanı" ve eti ucuza satan "Cömert Çiftlik Sahibi Etçi Faruk"u çağırıyordu. Pahalı etin nedeninin sorduğunda aldığı “hayvan varlığını artırmak” yanıtından memnun olmayan Abdulhamid, "kasap loncası bakanı"nın istifasını isterken, çiftlik sahibi Faruk’u onun koltuğuna oturtmaya karar veriyordu. Abdulhamid, söz konusu sahnede ailesiyle görünen lonca başkanına da “Loncanın başına siz geçeceksiniz lakin evvela 'nam'ınızı duyurmanız gerek" ifadelerini kullanıyordu. Sahneyi ilginç kılansa “lonca başkanı/bakanı”nın kellesini alan çiftlik sahibini oynayan oyuncunun, Namet’in sahibi Faruk Kayar olmasıydı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap