SON DAKİKA



Haber > Gündem > Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama: Uygun fiyatlı kırmızı et satılacak

Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama: Uygun fiyatlı kırmızı et satılacak

02 Mayıs 2023 Salı - 17:41




ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokole göre kasaplara uygun fiyattan kırmızı et verilecek. Böylelikle kasaplarda vatandaşa uygun fiyatlı kırmızı et satacak.





Et ve Süt Kurumu (ESK), Türkiye Kasaplar Federasyonu ile imzaladığı protokolle uygun fiyatlı kırmızı etin kasaplara satılmasını sağlayacak. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı tarafından imzalanan protokol kapsamında, federasyona üye kasap esnafına et tedarik edilecek ve daha fazla tüketiciye uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

KIRMIZI ET FİYATINI DENGELEMEK İÇİN TEDBİRLER ALACAĞIZ

ESK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayhan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek için çalıştıklarını belirterek, “Kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, protokol kapsamında federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK’nin ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, bu protokolle daha geniş kitlelere ulaşarak nihai tüketiciye hızlı ve daha uygun fiyatlı et ürünlerinin temin edilmesini amaçladıklarını söyledi. Ayrıca, büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması sorununu çözmeyi hedeflediklerini de belirtti.


ESK daha önce İstanbul ve Ankara'daki perakende dernekleriyle protokol imzalayarak bu derneklere üye marketlere indirimli kırmızı et sağlamıştı. Ayrıca, ESK Tarım Kredi Marketlere de indirimli et temin ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap