SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evde Kıbleyi Bul

Evde Kıbleyi Bul

31 Aralık 2023 Pazar - 11:50








Namaz kılan Müslümanların yabancı bir yerde en büyük sorunu elbette kıble yönü olmaktadır. Namazın şartlarından biri olan kıble yönünün doğru şekilde tespiti, namazın geçerlilik ve sıhhati açısından pek mühimdir. O halde evde kıble yönümüzü nasıl bulacağız? Kıble yönü bulma ile ilgili sorunları nasıl aşacağız?
Kıble yönünü bulma hususunda yaşanan sıkıntılar, teknolojinin gelişmesi neticesinde internet altyapısı ve mobil uygulamaların sunduğu avantajlarla birlikte artık geçmişte kalmıştır. Dolayısıyla bu teknolojik gelişmeler kıble yönü ile ilgili sorun yaşayan Müslümanlara hızlı ve pratik çözümler sunmuştur.

Kıble Yönünün Doğru Belirlenmesinin Önemi

Kıble, bihassa Müslümanların namaz kılarken yönelmeleri gereken istikameti belirtir. Namazın şartlarından birisi olan istikbal-i kıble, Mekke-i Mükerreme şehrinde bulunan Kabe'ye doğru olan yönü ifade etmektedir. Başta da belirtildiği üzere namazın sıhhati açısından namazda bu istikamete doğru dönmek icap etmektedir. Namazın istikbal-i kıble şartı yerine getirilmediğinde namaz sahih olmayacağı için namazın kıble istikametine doğru kılınması gerekmektedir. Ayrıca namaz dışında dua ederken, ezan ve kamet, cenaze defni, kurban veya hayvan kesimi gibi hususlarda da kıbleye yönelmek söz konusudur.

Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Qibla Finder internet sitesi, kıble yönünü bulma konusunda size yardımcı olabilecek bir servistir. Qibla Finder online haritalar tekniği ile bulunduğunuz yerin kıble yönü hattı ve pusula için kıble derecesini veren bir servis olarak ön plana çıkmaktadır. Türkiye'deki il ve şehirlerden, dünya genelindeki tüm ülke ve şehirlere kadar birçok yerin kıble yönünü anında sunmaktadır. Cep telefonu ve internet erişimi olan kişiler Google Maps altyapısını kullanan bu kıble bulucu servis yardımıyla hızlıca kıble istikametini öğrenebilirler.

Qibla Finder sitesinde Türkiye Kıble Yönü sayfasına girildiğinde, 81 il listelenir. Kullanıcılar, kendi konumlarına en yakın şehri seçerek kıble yönlerini öğrenebilirler. Yahut kendi resmi dillerinde diğer tüm ülkeleri bu sitenin alt sayfalarında bulabileceksiniz. Ülke/eyalet ve şehir seçimini müteakip bulunduğunuz yeri online harita üzerinde bulup kıble yönünüzü belirleyebilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz yerin pusula için kıble derecesini buradan öğrenebilirsiniz. Böylece pusula kullanarak kıble yönünü ayrıca tespit etme imkanına kavuşmuş olacaksınız.

Tüm Dünya Ülkelerinde Kıble Yönü Tayini

Qibla Direction (Qibla Finder) dünya genelindeki tüm ülkelerin ve şehirlerin kıble yönlerini size hızlıca sunan bir servistir. Qibla Direction üzerinden, seçilen ülke, eyalet ve nihayet şehrin kıble yönü hattı ve pusula kıble derecesi güvenli ve pratik bir şekilde öğrenilebilir.

Namaz ibadetinizi doğru kıble istikametine yönelmek suretiyle mi yapmak istiyorsunuz? Evde hızlı ve konforlu bir şekilde kıble yönünüzü bulmak için Google Maps alt yapısını kullanan servislerden yararlanın. Kıble yönünü hızlı ve pratik şekilde öğrenmek için Qibla Finder’i deneyiniz.

KAYNAK: https://www.qiblafinder.org
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap