SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fehmi Koru'dan, Şakkadanak Batırel'e çarpıcı soru: Faiz değil mi?

Fehmi Koru'dan, Şakkadanak Batırel'e çarpıcı soru: Faiz değil mi?

22 Temmuz 2022 Cuma - 09:21




Gazeteci Fehmi Koru, kaleme aldığı bugünkü yazıda Şakkadanak Necmettin Batırel'e dikkat çeken bir soru yöneltti.





Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü yazısında iktidara yakın yazar Şakkadanak Necmettin Batırel'e faiz sorusu yöneltti. "Soru şu: “Faize ‘nass’ var diye karşı çıkılıyor ve Merkez Bankası’nın artırma kararını o yüzden vermediği biliniyor; iyi de değiştirilmeyen ve bankaların kârlarına kâr katmalarıyla sonuçlanan yüzde 14 oranı da sonuçta faiz değil mi?”" ifadelerini kullanan Fehmi Koru, "Ben şahsen Necmettin Bey’den, şiddetle karşı çıktığı başka yorumcuların sorageldiği bu soruya cevap vererek, biz okurlarını aydınlatmasını bekliyorum" yazdı.

"SORUYU SORMAYA BAŞLADILAR"

İşte, Gazeteci Fehmi Koru'nun dikkat çeken o yazısı:

Kemal Gürüz, 28 Şubat döneminde, YÖK başkanı olarak, kendisinden önceki dönemlerde atanmış  muhafazakar kimlikli rektörleri istifaya zorluyordu; Prof. Batırel onlardan biriydi.

Necmettin Batırel’i şahsen tanımıyorum. Ekonomiyle ilgilenen neredeyse herkes yazılarını dikkatle okuyor, tabii ben de…


Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu her ay yenilediği kararından bu kez de vazgeçmedi ve son yazısında beklediği türden bir karar almadı diye Necmettin Batırel’in yazılarını takibi bırakacak değilim.

Sonuçta, tahminleri -veya beklentileri- gerçekleşse de gerçekleşmese de, ekonominin nereye gideceği yönünde kanaat belirlemek için en az onun şiddetle karşı çıktığı ve öngörüleri hemen her defasında doğru çıkan başka yorumcular kadar onun yazılarından da bilgi sahibi olunabiliyor.

İki tarafın yazdıkları, Necmettin Batırel farklı görünsün diye çaba gösterse de, birbirinden pek farklı değil.

Karşı çıktığı yorumcular, son günlerde giderek daha yoğun biçimde hep aynı soruyu sormaya başladılar. 

Soru şu: “Faize ‘nass’ var diye karşı çıkılıyor ve Merkez Bankası’nın artırma kararını o yüzden vermediği biliniyor; iyi de değiştirilmeyen ve bankaların kârlarına kâr katmalarıyla sonuçlanan yüzde 14 oranı da sonuçta faiz değil mi?”


Ben şahsen Necmettin Bey’den, şiddetle karşı çıktığı başka yorumcuların sorageldiği bu soruya cevap vererek, biz okurlarını aydınlatmasını bekliyorum

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap