A+ A-
Yorum
10

Fehmi Koru'dan, Soylu'ya şiddet tepkisi: Nasıl olabiliyor bu?

Yayın Tarihi: 22.03.2022 - 09:30 | Güncelleme Tarihi: 22.03.2022 - 09:29
Fehmi Koru, kaleme aldığı bugünkü yazısında Adana’da Furkan Vakfı üyelerine polis tarafından uygulanan şiddeti ele aldı.

Fehmi Koru, kendisine ait sitede kaleme aldığı yazısında  Furkan Vakfı üyelerine polis tarafından uygulanan şiddeti yazdı."Başörtülü kadın polis başörtülü gösterici kadının kafasına indiriyor copunu…" diyerek olaylara ilişkin görüntüleri hatırlatan Fehmi Koru, "Nasıl olabiliyor bu?" sorusunu yöneltti.

"GÖSTERİCİLERDEN FARKLI GÖRÜNTÜDE DEĞİL"

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerini hatırlatan Gazeteci Fehmi Koru, "En tepe amirleri konumundaki içişleri bakanının “Orantısız güç” olduğunu kabullendiği girişimi yapan polisler de göstericilerden pek farklı bir görüntüde değiller." yazdı.

İşte, Fehmi Koru'nun bugünkü yazısı:

Adana’dan evlerimize ulaşan görüntüleri…

Polisin giyim kuşamından dindar oldukları anlaşılan kalabalık bir grubun gösterilerini bastırma girişimi görüntülerini…

En tepe amirleri konumundaki içişleri bakanının “Orantısız güç” olduğunu kabullendiği girişimi yapan polisler de göstericilerden pek farklı bir görüntüde değiller.

Copunu kaldırıp siyah başörtülü kadın göstericiye elindeki copu indirdiği görülen üniformalı kadın polisin de başörtüsü var.

Başörtülü kadın polis başörtülü gösterici kadının kafasına indiriyor copunu…

İnsanlar yerlerde; bu defa coplar yerdeki insanların tepelerine iniyor…

Nasıl olabiliyor bu?

[Yazımı okuyup da polisin şiddet girişimini yalnızca başörtülü kadınlara yönelik olduğunda eleştirdiğimi düşünenler çıkmaz umarım. Başörtülü-başörtüsüz kadınlara ve çocuklara olduğu kadar erkeklere de polisin şiddet uygulamasını asla tasvip etmem. Gösteriler herkes için anayasal bir haktır. Devletin güvenlik güçleri gösterilerde göstericileri korumakla görevlidirler; dövmekle değil.]

Muhabir/Editör:Hamdi Usta