SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ferhat Sarıkaya hakkında soruşturma!

Ferhat Sarıkaya hakkında soruşturma!

09 Ağustos 2016 Salı - 11:07




15 Temmuz darbe girişimi sonrası itirafçılığa soyunan ve Gülen'in ''vasiyetimdir'' dediği Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında soruşturma başlatıldı.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Sarıkaya hakkında açıklama geldi. Sarıkaya hakkında HSYK'nin soruşturma başlattığını söyleyen Bozdağ, "Kurul müfettişi eliyle Sarıkaya'nın durumu inceleniyor" dedi.

"FETHULLAH GÜLEN'İN VASİYETİ DİYEREK PARA VERDİLER"

"Mehmet Saltan mesleğe kabul işleminden sonra para getirmeye devam etti. Hoca Efendi’nin vasiyeti diyerek bana para veriyordu. Ben almak istemedim. Maaşım olduğunu söyledim. Toplu para da aldığımı söyledim. Ancak Hoca Efendi’nin vasiyeti bu para elimizde kalacak diyerek bana para vermeye devam etti. Çocuklarımın okul masrafının yarısını veya tamamını bana getirip ödüyordu. 2 yıl öncesine kadar Mehmet Saltan bu parayı getirip vermeye devam etti. Ben dini bir cemaat olarak gördüğüm Fethullah Gülen ve yapılanması ile 17-25 Aralık 2013 sonrasında irtibatımı kesmeye karar verdim. Bu yapının dini bir cemaat olmadığını, hukuka aykırı faaliyetlerde bulunduğunu sezmeye başladım. Mehmet Saltan ile irtibatımı kestim. 15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbeye teşebbüs olayından sonra vicdanen rahatsız oldum. Ailemle de görüştüm. Bütün bildiklerimi anlatmaya karar verdim"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap