SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fidan’dan Rusya’da kritik 3 görüşme

Fidan’dan Rusya’da kritik 3 görüşme

11 Haziran 2024 Salı - 09:07




Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Rusya’da Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narişkin ve Devlet Başkanı Danışmanı İgor Levitin ile görüştü.





Fidan, Rusya’daki temasları kapsamında dün Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile bir araya geldi. Görüşmede; Suriye, Gazze’deki durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri ve Ukrayna’daki gelişmeler ele alındı. Fidan, dün Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narişkin ve Devlet Başkanı Danışmanı İgor Levitin ile de birer görüşme yaptı. Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bugün görüşecek.

Bayramov’la konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dünkü görüşmeleri öncesinde iki ülkenin dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesi yapıldı.

Ziyareti nedeniyle Rusya’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile öğleden önce telefonla görüştü. Görüşmede, ikili ve bölgesel meseleler ele alındı.

Yoğun diplomasi


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında Nijniy Novgorod şehrinde düzenlenecek BRICS+ Oturumuna katılmak üzere dün Rusya’ya gitti. Fidan’ın, BRICS üyesi ülkelerin yanısıra Türkiye, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Cezayir, Endonezya, Kazakistan, Küba, Laos, Moritanya, Nijerya, Tayland, Sri Lanka, Venezuela ve Vietnam’ın davet edildiği toplantı marjında bazı ikili görüşmeler de yapması bekleniyor. Fidan daha sonra Üsküp’teki Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13-15 Haziran’da İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek G7 Zirvesi’ne katılacak. Ayrıca Ukrayna Barış Zirvesi için İsviçre’ye gidecek.

Milliyet

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap