SON DAKİKA



Haber > Gündem > FKB'nin arazileri Giresun Üniversitesi'ne...

FKB'nin arazileri Giresun Üniversitesi'ne...

25 Nisan 2015 Cumartesi - 10:52








"Yaklaşık 20 yıldan beri" diyeceğimiz ama yetmez. Aslında devlet adına destekleme alımı için görevlendirildiği 1964'TEN İTİBAREN gerçek manada kooperatifçiliği bir kenara koyan Fiskobirlik, bugün fındıktan daha çok marketçilikle iştigal eder hale gelmiştir. Daha doğrusu fındık sektöründe esamesi okunmaz olmuştur. Tablo da "mızrak çuvala sığmıyor" gerçeği ile ortadadır. Böyle bir halde iken, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun "Görevleri fındık bahçelerine, üreticilere sahip çıkmak olmalıdır" diyerek, elde kalan gayri menkullerin de satışını önlemek ve Giresun adına en yararlı şekilde kullanılmasını zorunlu hale getirmek için, mevcut arazileri Giresun Üniversitesi'nin genişleme alanı olarak plana işlemesi kadar doğru bir hareket olabilir mi? Hem de, Prof. Dr. Aygün Attar gibi, bırakın Türkiye'yi, dünyada tanınan, girişimci ve geliştirici bir rektöre sahip olan Giresun Üniversitesi'ne... Bana göre, bu uygulama 5-10 yıl sonra değil, hemen uygulamaya konulmalıdır.

OFG'YE 3 TEŞEKKÜR...

Rumuz ile "OFG", adı ve adresi ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na kamu denilen bütün adına detaylarını daha sonra paylaşmak üzere 3 teşekkürü birden yapmak, boynumuzun değilse bile kalemimizin borcudur Birincisi, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun eski binasının yıkılarak, yeni ve Trabzon'a yakışır bir binanın aynı yerde inşa edilmesi için gösterdiği duyarlılığa... İkincisi, zamanın öylesine çabuk geçtiğini bize hatırlatan ve bir yıl önce kaybettiğimiz haberin ve fotoğrafın kralı meslektaşımız Ahmet Kayacık için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin organize ettiği etkinliklere katılımı ve desteği için... Meslektaşımız Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu'nu da unutmadan... Ve de, araya Giresun'daki mezarını O'nun tek derdi olan "doğallık" adına taştan yaptırarak kadirşinaslığını gösteren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile danışmanı meslektaşımız Mustafa Öztürk'e de... Üçüncüsü de, Trabzon'da görev yapan 20 seçilmiş basın mensubu ve 2 iletişim fakültesi öğrencisinin katılımı ile 27 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 2 hafta sürüp, 30 meslek ve ilgili konunun yer alacağı, TSYD ile TGC'nin ortaklaşa düzenlediği "Spor Basını Eğitim Semineri"ne olan katkılarına... Dedik ya; "Detaylandıracağız" ama, Ortahisar Belediye Başkanı sevgili Ahmet Metin Genç'in de yapacağı katkıya da şimdiden teşekkür etmez isek, hak yemiş oluruz.

BİR İLKE DAHA DESTEK VERELİM...

Bir spor ve sanat şehri olarak da bilinen ve de kayıtlara bu alanlardaki ilkleri ile geçen Trabzon'da, spor tarihin de bir ilke daha bugün imza atılıyor. Futbolun seyirci yapısındaki kabalığını silip atacak basketbolda, ilk defa bir Avrupa Kupası finalleri oynanıyor. Bugün, saat 16.30'da başlıyor. Trabzonspor'un maçı 19.00'da... 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu’nu tıka basa doldurup, gelecekte daha büyük organizasyonlara almaya yüzümüz olmasa lazım. Öyleyse haydi hep birlikte; "EUROCHALLANGE FİNAL FOUR"a...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap