SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fındık üreticisine müjde

Fındık üreticisine müjde

23 Aralık 2015 Çarşamba - 12:35




Zonguldak Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinden yararlanacak olan çiftçilerin, dekar başına 170 l





 Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, günlerdir bekledikleri Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayınlandığını belirtti.

 Destekten, 30 Haziran 2015 yılına kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilerin faydalanabileceğini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:"Günlerdir beklediğimiz Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği uygulama tebliği 19 Aralık Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. 2015 yılı fındık ürünü için dekar başına 170 lira olarak belirtilmiştir. 30 Haziran 2015 yılına kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru yapan çitçilerimiz destekten faydalanacaktır. Onun için çiftçilerimize herzaman benim yerim az işlem yaptırmaya değmez demeyin diyoruz. Ayrıca mazot, gübre desteği işlemlerini yaptırmayan çiftçiler hiçbir destekten yararlanamaz. İşlemler en yakın zamanda başlayacak 1 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecektir. İşlemler bir dilekçeyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yapılacaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap