A+ A-
Yorum
10

Gazetecilik bitiyor mu?

Yayın Tarihi: 28.08.2024 - 17:59
KGK'dan gazete eklerinin kapatılmasına tepki: "Biz uyarmıştık"
Kaynak:HABER MERKEZİ

KGK Genel Başkanı ve BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ali Dim, Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ege ile birlikte Ankara eklerinin de kapatıldığını ifade ederek, “Hükümetin yeni tasarruf tedbirlerinin gazete kapanmalarını körükleyeceğini belirtmiştik” dedi

DEMİRÖREN Medya Grubu tasarruf tedbirleri çerçevesinde küçülmeye devam ediyor. Önce Milliyet Ege sonrasında da Hürriyet ve Posta’nın İzmir ilavelerinin kapatılma kararının ardından Ankara’da da benzer süreç yaşandı. Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ankara ekleri de kapatıldı.

Eklerde görev yapan 10 kişi ile yollar ayrıldı. Demirören Medya Grubu’nun önce Ege sonra Ankara eklerini iptal etme kararını üzüntü ile öğrendiklerini ifade eden Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ali Dim, “Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu kurumlarının ilan ve abone harcamalarını kısarak yerel gazetelerin mağduriyetine yol açtığını daha önceki açıklamalarımda ifade etmiştik. Ve bu uygulamaların sektörde gazete kapanmalarını körükleyeceğini belirtmiştik. Bugün öğreniyoruz ki 1984'te yayın hayatına başlayan Hürriyet Ege’nin 40 yıldır sürdürdüğü faaliyetine tasarruf tedbirleri kapsamında son veriliyor.

Tasarruf tedbirlerini arttıran Demirören Medya Grubu ardından Ankara ekini de kapatma kararı alıyor. Yayın grubu kadrolarını daraltıyor. Artan maliyetler ve hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirleri Anadolu basınını zora sokmuştur.

Gereken destek Anadolu basınına verilmezse köklü gazetelerin bir bir kapanmasıyla başlayan bu süreç sektörde domino etkisi yaratacaktır. Ne yazık ki, bu gidişle çok sayıda basın emekçisi işsiz kalacak ve mağduriyet yaşayacak. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek beye çağrımızdır; lütfen medya sektörüne uygulanan tasarruf tedbirlerinden vazgeçin ve demokrasinin olmazsa olmazı medyaya ve gazetecilere destek amacıyla adımlar atın” dedi.

Etiketler
KGK