SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gece 3'te gelip ağaçları kestiler

Gece 3'te gelip ağaçları kestiler

07 Nisan 2014 Pazartesi - 14:51




Ankara Macunköy'de Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçlar dün gece saat 03.00'te başlayıp sabahın erken saatle





Kurumun yemekhanesine kadar bulunan alana girildi. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt ve genel müdür yardımcısı tüm gece olayı yakından izlediler. DT Ankara Müdürü Şekip Taşpınar, Devlet Tiyatrolarına ait İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan firmanın çalışanlarının, sabaha karşı iş makineleriyle ağaçların bulunduğu yere girdiklerini söyledi. ''ELİ SOPALI KİŞİLER SANATÇILARI ENGELLEDİ'' Eli sopalı ve silahlı oldukları iddia edilen bu kişilerin, ağaçların kesilmemesi için nöbet tutan sanatçıları engellediğini belirten Taşpınar, alandaki ağaçların iş makineleriyle söktüğünü aktardı. Taşpınar, bölgede çalışma yapan iş makinelerinin DT'ye ait mutfağın bir bölümünü de yıktığını anlattı. Taşpınar, ellerinde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, inşaat firmasının kanunlara aykırı hareket ettiğini savundu. DT sanatçısı Ali Hakan Beşen ise ağaçların yıkılmaması için arkadaşlarıyla birlikte bölgede nöbet tuttuklarını belirterek, sabaha karşı 4 kişi, eli sopalı ve silahlı oldukları iddia edilen bir grubun araziye girdiğini söyledi. Bu kişilerin nöbet tutan sanatçıları engellediğini anlatan Beşen, iş makinelerinin bölgedeki yaklaşık 100 ağaca ve tiyatroya ait mutfağa zarar verdiğini bildirdi. Arazinin devlete ait olduğunu söyleyen Beşen, "Biz, kendi menfaatimiz için değil, ağaçlara zarar verilmesin diye burada bekliyoruz. Burayı ortak da kullanabilirdik" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap