SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gezici müze Tekkeköy'de

Gezici müze Tekkeköy'de

09 Ağustos 2012 Perşembe - 11:12




Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan Çanakkale ve Sarıkamış’ı anlatan Gezici Savaş Müzesi Tekkeköy’e geldi.





Tekkeköy Meydanı’na kurulan gezici müzeye halk yoğun ilgi gösterdi. İlk gününde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği gezici müzeyi gezen vatandaşlar Çanakkale’yi gidip görme fırsatı bulamadıklarını, gezici müzenin buraya gelmesi ile bir nebze olsun Çanakkale’de yaşanan savaşı, savaş şartlarını, kullanılan savaş aletlerini ve o bölgeyi gezmiş gibi olduklarını dile getirdiler. Ayrıca gezici müzenin ilçeye gelmesini sağlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin’e de teşekkür ettiler. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ve Tekin’in misafiri olan Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, Gezici Savaş Müzesi’ni gezdiler. Müze görevlisi Erol Burhan gezici müze ve içerisinde sergilenen materyaller hakkında bilgi verdi. Tekin, “Vatandaşlarımızın çoğu Çanakkale’ye gitme imkanı bulamıyor. Katkılarımızla ilçemize gelen Gezici Müze sayesinde halkımız Çanakkale ruhunu ve savaşın şartlarını görmüş oluyorlar. İlginin çok yoğun olduğunu görüyorum. Ülkemizde yaşanan terör olayları ve şehit haberleri vatandaşlarımızın milli duygularını daha da arttırıyor. Bu da bu ve bunun gibi Milli duyguları uyandıran müzelere vatandaşın katılımını arttırıyor. Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’na ve gezici müzedeki görevli arkadaşlarımıza böyle bir hizmeti sundukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap