A+ A-
Yorum
10

Haber sitelerinde ziyaretçi trafik şartları değişiyor

Yayın Tarihi: 06.09.2024 - 15:24
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, internet haber siteleri için ziyaretçi trafik şartlarında önemli değişiklikler içeren teklifleri kabul etti. Bu düzenlemelerle haber sitelerinin ‘tık’ odaklı içerik üretimi yerine daha nitelikli haberciliğe yönlendirilmesi hedefleniyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

6 Eylül 2024’te tamamlanan Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı’nda, internet haber sitelerine yönelik yeni ziyaretçi trafik şartları ve ek göstergelerle ilgili düzenlemeler kabul edildi. Düzenleme, haber sitelerinin SEO odaklı değil, okuyucuya kaliteli içerik sunma amacını taşıyor.

ZİYARETÇİ TRAFİK ŞARTLARINDA YENİ DÜZENLEME

Genel Kurul’da alınan kararlar doğrultusunda, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 61 ve 67. maddelerinde değişikliğe gidildi. Yapılan düzenlemelerle internet haber sitelerinin asgari ziyaretçi trafik şartları yüzde 50 oranında düşürüldü. Böylece, haber sitelerinin tıklanma sayıları yerine okuyucuya sundukları içeriğin niteliğine odaklanmaları teşvik edilecek. Ayrıca, trafiği yüksek olan sitelere ek gösterge oranları artırıldı. En az iki katı personel istihdam eden ve asgari ziyaretçi sayısının iki katını aşan sitelere yüzde 50, üç katını aşanlara ise yüzde 100 ek gösterge verilecek.

SAYFADA KALMA SÜRESİNE ODAKLANILACAK

Bir diğer önemli değişiklik de sayfada kalma süresine ilişkin oldu. Yeni düzenlemeye göre, 1. ile 5. Kategori’deki sitelerde ziyaretçilerin sayfada en az 30 saniye kalması, Genel Kategori’de ise bu sürenin en az 1 dakika olması gerekecek.

Düzenlemeler, Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

DENETİM SÜREÇLERİ KISALIYOR

Basın İlan Kurumu’nun denetim ve raporlama süreçlerinin daha hızlı ve verimli yürütülmesi amacıyla, İlan Müdürlüğü ve Kontrol Müdürlüğü’nün görevlerinin birleştirilmesine karar verildi. Bu doğrultuda, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 103. maddesi yeniden düzenlenerek işlem süreleri kısaltıldı.

GAZETELERE NÜSHA TESLİMİNDE KOLAYLIK

Gazetelerin basılı nüshalarını şubelere teslim süresi de üç iş gününe çıkarıldı. Bu değişiklik, yeni şube yapılanması sebebiyle teslimat sürelerinde yaşanabilecek aksamaların önüne geçmek amacıyla yapıldı.

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk
Etiketler