SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakimiyet milletin (mi) oldu?

Hakimiyet milletin (mi) oldu?

23 Nisan 2015 Perşembe - 10:17








Çok değil, şunun şurasında 25-30 yıl öncesinde idi olup bitenler.
Atatürk; “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” dediği için, O’na karşı çıkma adına, Külli İrade ile Cüzi İrade’yi yan yana koyacak kadar günah işleyerek, ‘Hakimiyet Allah’ındır’ ı slogan yapıp, siyasi çıkar uğruna araçların arkalarına asan, duvarlara yazanlar yok muydu?
Çok vardı. Peki bunlar kimlerdi hatırlar mısınız? Bilir misiniz? 
40’lı yaşların üzerindekiler gördükleri için, görmeyenler de fotoğraflara baktıklarında hatırlarlar.
Bugün, demokrasiyi sadece sandıktan ibaret sayıp, yeri göğü “Hakimiyet Milletindir” diye inletenlerin önemli bir kısmı idi onlar.
Şimdi, “o dönemleri unuttular” dersek, olur mu? Olmaz mı?
23 Nisan 1920 tarihi için, yani duvarına “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu nedeniyle hatırlatalım dedik.

MUHALEFETİN DEĞİL DİYANETİN TESPİTİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ahvali, son zamanlarda Cuma Hutbeleri’nde imamların ağzından öylesine net bir şekilde dile getiriyor ki; Takdir etmemek mümkün değil.
İşte; ‘anlayana sivri sinek saz’ hesabıyla, geçtiğimiz Cuma günkü Hutbe’den bir bölüm: “Farklı görüşlere tahammül ve anlayış göstermek ne yazık ki, çoğu zaman sadece dilde kalabiliyor. İnsanların birbirlerini daha az anladığını, hatta bazen hiç anlayamadığını üzülerek müşahede ediyoruz. Hemen her gün, merhamet ve şefkatin yerini kin ve nefretin, dostluk ve kardeşliğin yerini düşmanlık ve husumetin, içtenlik ve samimiyetin yerini riyakârlık ve gösterişin aldığından yakınıyoruz.”
Dahası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle benzeri bir açıklama yaptı: “Farklı görüşlere tahammül ve anlayış göstermek ne yazık ki, kimi zaman zayıflayabiliyor. Her geçen gün insanların birbirlerini daha az
anladığını, hatta anlayamaz hale geldiğini üzülerek gözlemliyoruz.”




YALANA BÜLBÜL, GERÇEĞE FERMUAR...

Geçen akşam izlediğim bir Amerikan filminde, az lâf eden bir aday, çenesi üstüne gitmeyen, hiç durmadan konuşan rakibi için öyle bir söz söyledi ki; Türkiye’de çok konuşanlar aklıma gelmedi değil!..
“Yalana geldi mi bülbül kesiliyorlar. Ama gerçeklerde ise dudaklarına fermuar çekiyorlar.”
GÖRMEK DEDİĞİN..
Mecnun, Namaz kılan birinin önünden geçer. Adam; “Ey Mecnun, görmüyor musun da namaz kılarken önümden geçiyorsun”
der.
Mecnun çıkışır: “Be adam ben Leyla’yı düşünürken seni görmedim. Sen Mevlâ’yı düşünürken beni nasıl gördün?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap