SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hangi ittifakın adayına oy vereceksin? Son seçim anketindeki net sonuç

Hangi ittifakın adayına oy vereceksin? Son seçim anketindeki net sonuç

25 Mart 2022 Cuma - 12:52




Son seçim anketinde vatandaşa sorulan “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın adayına oy vereceksiniz” sorusu seçimlerde AKP ve MHP’nin yaşayacağı hezeyanı gözler önüne serdi.





MAK Araştırma 7 – 18 Mart tarihleri arasında 64 ilde 5750 kişi ile yapılan anket çalışmasını yayınladı.

MAK Araştırma son seçim anketinde Cumhur ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma olasılığını da araştırdı. Şirketin vatandaşa sorduğu “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın adayına oy vereceksiniz” sorusu ise gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kamuoyunun şimdiden gündemine oturmuşken araştırma şirketleri de seçim anketi çalışmalarına hız verdi. Son seçim anketi çalışmasını kamuoyuna duyuruna MAK Araştırma bulduğu sonuçları sosyal medya hesaplarından duyurdu.

SON SEÇİM ANKETİ CUMHUR İTTİFAKI’NI ÜZECEK

Mehmet Ali Kulat’ın başında bulunduğu şirketın mart ayındaki anketinde sorduğu “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın adayına oy vereceksiniz” sorusu ise Cumhur İttifakı’nda bulunan AK Parti ve MHP’yi üzeceğe benziyor.


MAK’ın anketine göre bu soruya vatandaşların 2415’i yani yüzde 42’si Milet İttifakı’nın adayına oy vereceğini söylerken 2012 kişi yani yüzde 35’i Cumhur İttifakı’nın adayına oy vereceğini belirtti. Yüzde 9’luk bir kesim ise adaya göre kanaatinin değişeceğini bildirdi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap